Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
MENOPOZU GECİKTİRMEK VEYA ÖNLEMEK MÜMKÜN MÜ?

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

MENOPOZU GECİKTİRMEK VEYA ÖNLEMEK MÜMKÜN MÜ?

Tıpta yaşanan gelişmelerle birlikte kadınların yumurtlama dönemi geciktirilmiş ve hatta yaşı 50-60 yaşında olan kadınların hamile kalabilme olasılığı yükselmiştir.

MENOPOZU GECİKTİRMEK VEYA ÖNLEMEK MÜMKÜN MÜ?

Çoğunlukla menopoz dönemi her kadın için doğal yaşanan aşamalardan birisidir. Unutmayın! Her kadın özellikle kendi genetik yapısında belirlenmiş olan yaşta mutlaka menopoza girecektir. Özellikle sigara tüketimi ve yeterli derecede beslenme vb. çevresel etkenler de kadınlar da menopoza girme yaşını çok az oranda bile olsa etkileyen en önemli faktörlerden birisidir. Kadındaki menopoza girme yaşı anne ya da kız kardeşleri ile benzerlik göstermektedir.
Menopoza giren kadın geciktirebilir mi? veya tamamen önleye bilir mi?
►Menopoz durumu özellikle kadının yumurtalıklarının hiçbir şekilde hormon üretemez ve yumurtlamayı gerçekleştiremez ya da fonksiyon göremediği duruma gelmesi halinde adetlerin tamamı ile kesilmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır.
►Öncelikle menopoza girmiş olan kadın kullanmış olduğu bazı ilaçlar ile yumurtalıkların tekrardan fonksiyonel olarak işlev görerek yumurtlamasına ve hormon üretmesine sağlaması mümkün değildir. Kesinlikle alınan ilaç, bitkisel madde ve hormon bunu sağlayamamaktadır.
►Menopoz dönemine girmiş olan kadına verilmiş olan bazı hormon ilaçları ile adet görmesi ya da ateş basması şikâyetleri geçirilebilmesi sağlanabilir.
►Ayrıca kadının ilaçlar ile adet görmesi ya da diğer şikâyetlerin ortadan kalkması kadının menopoz döneminin geçtiği ya da hiç menopozda olmadığı anlamına gelmemektedir.
►Unutulmaması gereken kadının dışarıdan verilen ilaçları sayesinde rahim duvarının gelişmesi ile adet kanaması görür, ancak yumurtlama söz konusu değildir.
►Hiçbir şekilde menopoza girme yaşına gelmiş kadın ya da genç yaşta olan kadının dışarıdan almış olduğu ilaçlar ya da hormon tedavileri ile menopoza gireceği yaşı kesinlikle değişmez.
►Çünkü hemen her kadının menopoza girme yaşları yumurtalıklarının işlev göremez duruma geldiği yaşta genetik olarak da belirlenmiştir.
►Özellikle kadına dışarıdan verilmiş olan ilaçlar adet görmesini sağlayarak düzenleyebilir, ancak kadın bu ilaçları ne kadar içerse içsin menopoza girme yaşı zaten belirlenmiştir.
►Çoğunlukla kadınlar da menopoza girme yaşını etkileyen çevresel etkenler vardır.
►Mesela sigara tüketimi ya da yetersiz ve dengesiz beslenme alışkanlıkları, eğer kadın bu alışkanlıklardan uzak durur ise menopoza girme yaşı 1–2 yıl sonrasında olmaktadır.
Menopozu önlemek ya da ertelemek mümkün olabilir mi?

Eğer kadın 40 yaşından önce adet göremez hale gelerek menopoz dönemine geçiş yapmış ise yumurtalıkların da yumurtlama işlevi yok ise bu erken menopoz evresidir. Erken menopoz evresinde kadındaki yumurtalıkların yeniden işlev görmesi söz konusu değildir. Ayrıca bu kadınların daha ileri yaşlarda menopoza girmesine yardımcı olmak için adet görmesini ilaçlar ile sağlanabilmektedir.
Menopoz dönemine ile bağlı olarak kemik erimesi problemleri ilaçlarla ya da egzersiz ve düzenli doğru beslenme ile önlenebilmektedir. Ama erken menopoz evresi kesinlikle tekrara dönüşü olmaz. Ancak erken menopoz evresi tedavi ile düzeltilebilmektedir.

admin

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved