Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
Güneşten korunma tüyoları

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

Güneşten korunma tüyoları

Yaz yaklaştıkça güneş yüzünü gösteriyor ve sıcaklıklar giderek artıyor. Olumlu etkilerinin yanı sıra güneşin cildimize zararları da bulunuyor.

Liv Hospital Ankara Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Başak Kandi, güneşin cildimize verdiği zararlar ve bu tehlikeli ışınlardan nasıl korunmak gerektiğini anlattı.

Fazla güneş ışınının deride zaman içerisinde incelme, kırışıklık, cilt kuruluğu, lekelenme, kılcal damarların belirginleşmesi, erken yaşlanma, deri kanserinin oluşma riskinin artması, güneş alerjisinin tetiklenmesine yol açabileceğini söyleyen Prof. Dr. Başak Kandi ışınlarının zararlı etkilerinden korunurken izlenecek 10 püf noktasını anlattı.

· Güneş ışınlarının en şiddetli olduğu öğlen saatlerinde (11.00 ile 15.00 arasında) güneşe çıkmamaya özen gösterin.

· Gölgede oturun.

· Şemsiye ve şapka kullanın. Açık renk giysiler tercih edin.

· Güneşten koruyan ürünleri bilinçli olarak kullanmaya çalışın. Yüz, omuz, ense ve boyun gibi daha yoğun olarak güneş ışınlarından etkilenen bölgeler sürekli güneşten koruyan ürünler kullanılarak korunmalıdır.

· Erişkinler deri tiplerine göre farklı koruma faktörlü ürünler kullanmalı

· Güneşten koruyucu ürünleri, güneşe çıkmadan yarım saat önce cildinize uygulayın.

· Güneş koruyucu kremleri cildinize yeterli miktarda ve kalınlıkta sürün. Güneşten koruyan ürünler deriye eşit miktarda yedirilerek, havuza veya denize sık sık girildiğinde, havlu ile kurulanıldığında ve terlendiğinde gün boyunca uygulanmalıdır.

· Tedavi amacı ile doktor tarafından verilen kimi ilaçlar (antibiyotikler, doğum kontrol ilaçları vb.) derinin güneş ışınlarına karşı duyarlılığını artırır. Bu durumda doktorun önerileri doğrultusunda güneşten korunmak tercih edilmelidir.

· Çocuklarda deri tipine bakılmadan yüksek faktörlü ürünler kullanılmalıdır. 3 yaşın altındaki çocuklar kesinlikle korunmasız güneşin altında bırakılmamalıdır.

· Çocuklarda güneşten korunma yönteminin giysilerle (açık renk şapka ve tişört vb.) desteklenmesi gerekir.

· Ailede okul çağına gelen çocuklara güneşten korunma yöntemleri anlatılmalı; güneşten koruyan ürünleri kullanmaları ve uygun giysileri giymeleri sağlanmalıdır.

· Çocukların su kaybını önlemek amacıyla yeterli miktarda su içmeleri sağlanmalıdır.

İdeal bir koruyucu nasıl olmalı?

• Güneşten koruyan ürünlerin, yüksek miktarda güneş ışınlarını süzen UV-A ve UV-B

filtreleri içermesi gerekiyor.

· Deriye yüksek oranda emilimi olmalı

· Nemlendirmeli,

· Suya, denize, terlemeye, buharlaşmaya, sürtünmeye dayanıklı olmalı

· Kokusuz ve renksiz olmalı

· Etki süresi uzun, kullanımı kolay olmalıdır.

admin

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved