Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
TÜP BEBEKTE EMBRİYO TRANSFERİ

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

TÜP BEBEKTE EMBRİYO TRANSFERİ

Döllenme elde edildikten sonra sıradaki işlem bu döllenmeyi rahime yerleştirmektir. Transfer aşamasına getirilmiş embryolar yumurta toplama işlemini takip eden 2. ila 6. gün arasında ince bir kateter yardımı ile rahime transfer edilir. Rutin uygulamalarda transfer 2.-3.-5. günde yapılmaktadır. Ancak, pre-implantasyon genetik tanı yapılanlarda transfer 4. veya 5. günde, blastokist transferi yapılacaklarda ise 5.-6. günde yapılmaktadır. Transfer edilecek embriyoların seçimi çok önemlidir. Gelişim evresine uygun bölünmesini yapmış en kaliteli embriyolar seçilmektedir.

Transfer edilecek embriyo sayısı 1-2 arasında değişmektedir. Embriyo sayısı belirlenirken kadının yaşı, embriyoların kalitesi ve daha önceki IVF denemeleri göz önünde tutulmaktadır. Türkiye’ deki ilgili yönetmeliğe göre 35 yaşın altında ilk iki (2) tüpbebek tedavisinde 1 adet, sonrasında en fazla 2 adet embriyo transfer edilebilinir. 35 Yaş ve üstünde ise geçmiş IVF denemelerine bakılmaksızın en fazla 2 adet embriyo transfer edilebilinir.

ET işleminin en az travma ile yapılması gerekmektedir. Gerçek transferin nasıl yapılacağını belirlemek için önceden deneme transferi yapılmış olmalı, hastanın rahim ağzı kanalı ve rahim pozisyonu, rahim uzunluğu not edilmiş olmalıdır. Önceden elde edilen bu bilgiler ışığında gerçek transfer rahat bir şekilde yapılabilmektedir.

Merkezimizde ET işlemi ultrason kontolü altında yapılmaktadır. Ultrason kontrolü altında yapılmasının avantajı, kateterin daha rahat yerleştirilmesi ve embriyoların rahim içersinde nereye konulduğunun tam olarak izlenebilmesidir.

Hasta jinekolojik masada, jinekolojik muayene olacakmış gibi hazırlanır. Vajene spekulum yerleştirilerek rahim ağzı ortaya çıkarılmaktadır. Vajen ve rahim kanalı steril serum veya özel sıvılar ile temizlenir. Ultrason ekranından izlenirken ET için kullanılan dış katater ile rahim ağzından ve kanalından geçilerek rahim boşluğuna ulaşılmaktadır. Rahim kanalını 1,5-2 cm geçtikten sonra dış katater ucu daha fazla ilerletilmemektedir.

Dış kataterin doğru yerde olduğundan bu şekilde emin olduktan sonra embriyolog transfer edilecek embriyoları iç katatere yerleştirmektedir. Çok az miktarda sıvı içersinde bulunan embriyolar iç kataterin uç kısmında yer almaktadır. Daha sonra embriyoları taşıyan iç katater, dış kataterin içinden ilerletilerek, rahim boşluğuna ulaştırılmaktadır. Bir enjektör yardımıyla embriyolar endometriumun en uygun bölgesine bırakıldıktan sonra kataterler yavaş bir şekilde geri çekilmektedir. Transfer işlemi yapılırken rahimde kasılmalara, kanamaya veya travmaya yol açacak manupülasyonlardan kaçınılmalı, katater rahim boşluğunun fundus kısmına değdirilmemelidir.

Transfer işlemi tamamlandıktan sonra embriyolog tarafından katater kontrol edilmektedir. Bu şekilde embriyoların verildiğinden emin olunmaktadır.

Transfer işleminden sonra hasta 1-2 saat istirahat ettikten sonra evine gönderilmektedir. İstirahat süresinin uzatılması gebelik şansını arttırmamaktadır. Tüp bebek tedavilerinde gebeliğe ulaşmadaki en son basamak Embriyo Transfer işlemidir. Bundan sonraki aşamada hasta gebelik testine kadar olan 12-14 gün süreyi beklemektedir. Bu süre içinde hastanın normal günlük hayatını sürdürebileceği anlatılmaktadır. Cinsel ilişki yasaklanmakta, aşırı yorgunluk ve sportif aktivitelerde bulunulmamalıdır.

admin

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved