Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
Otizm Hastalığına Dair Bilinmesi Gerekenler

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

Otizm Hastalığına Dair Bilinmesi Gerekenler

Belirti ve bulgular

Otizm Derneğine göre , otizm belirtileri tipik olarak 24 ay ila 6 yaşın arasında erken çocukluk döneminde belirginleşir. Belirtiler, dil ve bilişsel gelişimde belirgin bir gecikme ile kendini gösterir. Saplantı ve/veya antisosyal davranış belirtileri olabilir.

Başka bir PDD olan Asperger sendromuna “yüksek derecede otizm” denilir. Asperger sendromu, klasik otizmi karakterize eden temel iletişim ve bilişsel sorunlar genellikle gözükmez.

Otizm semptomları hafif veya şiddetli olabilir. Bazı kimseler otistik sayılabilirler, ancak toplumda çok fazla fark edilmeden yer alabilirler. Çevresindekiler için, bu durumun yaşamları üzerinde önemli bir etkisi olabilir.

 Otizmin Nedenleri

Otizmin ve diğer otizm spektrum bozukluklarının (ASD’ler) kesin nedeni bilinmemektedir. En son yapılan çalışmalar, otizmin tek bir nedeni olmadığını göstermektedir. Ulusal Nörolojik Bozukluklar ve İnme Enstitüsüne göre , muhtemelen hem genetiğin hem de çevrenin rolü var.

Otizmin yaygınlığı

Otizm spektrum bozuklukları, ırk, kültürel veya ekonomik geçmişine bakılmaksızın, dünyadaki her bireyde bulunabilir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri(CDC)ne göre, otizm beş erkeğe bir kadın oranıyla, erkeklerde kadınlara göre daha sık meydana gelir.

CDC, 68 çocuktan birinin otizm spektrum bozukluğu olduğunu tahmin ediyor. ASD’lerin örneklerinin arttığına dair göstergeler var. Bazıları çevresel faktörlerden kaynaklanmaktadır. Bununla birlikte, uzmanlar, vakalarda fiili bir artış mı yoksa sadece daha sık teşhisler mi olduğu üzerinde tartışıyorlar.

Otizm Spektrum Bozukluklarının Türleri

Klasik otizm genellikle ASD’lerden etkilenen tüm alanlarda önemli sorunlara yol açar. Asperger sendromlu birisinin davranışsal ve sosyal etkileşim ile ilgili sorunları vardır. Asperger sendromlu kişilerin yaşadığı belirtiler, klasik otizmi olan hastalarda görülen belirtilerden daha az şiddetlidir.

Asperger sendromunun klasik otizmde bir varyasyon olup olmadığı konusunda hala bazı tartışmalar vardır. Bazıları, ayrı bir bozukluk olarak sınıflandırılması gerektiğini savunmaktadır.

Otizm belirtileri sergileyen ancak klasik otizm veya Asperger kategorilerine uymayan biri için PDD-NOS sınıflandırması yapılmaktadır.

Tedaviler ve Görünüm

ASD’ler için herhangi bir tedavi yoktur. En etkili tedaviler erken ve yoğun davranışsal müdahaleleri içerir. Genel olarak, bu programlara erken başlanmasının ne kadar iyi olacağı konusunda fikir birliğine varılmıştır.

Geleneksel tıp ASD’ler için bir çare bulamadığından, hastalar ve yakınları aşağıdakileri içeren alternatifleri araştırmıştır:

  • yüksek doz vitaminler
  • şelasyon terapisi
  • hiperbarik oksijen

Şu anda bu tedavilerin etkili olduğuna dair bir kanıt bulunmamaktadır. Ebeveynler, bu terapilerden herhangi birine çocukları için yatırım yapmadan önce araştırma ve finans masraflarını iyi değerlendirmelidir.

Aysegul

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved