Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
Merak Edilen Sorular Ve Cevapları

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

Merak Edilen Sorular Ve Cevapları

Hepimizin zaman zaman merak ettiği ilginç sorular vardır. Neden ateşimiz çıktığında üşürüz  ya da soğan doğrandığı anda neden gözlerimiz yaşarır? gibi ilginç soruları düşünürüz o an… İşte bu ve buna benzer sorulara yanıtlar…

“Neden ateşimiz çıktığında üşürüz?” Ateş, vücudun kendi termostatının ısısını yükseltmesiyle ortaya çıkar. Ancak kişi terlemediği ya da kan basıncı yükselmediği için üşür.

ateş

 

“Neden soğan doğramak ağlatıyor?” Soğan doğrandığında havaya lachrymatoryfactor isimli bir enzim yayılıyor ve bu da göz kaşıntı yapıyor. Göz ise kendini savunmak için gözyaşlarını kullanıyor.

soğan

 

“Parmaklar suda kalınca neden buruşuyor?” Eğer hücrelerinizin sahip olduğundan daha az yoğunlukta ya da az tuz çözeltisinin olduğu suya girerseniz, su osmos yöntemiyle vücuda emilir. Bu da derideki hücrelerin şişmesine neden olur.

su

 

“Deniz havası almak sağlıklı mı?” Şehirden uzak deniz kıyısında yaşamak sağlıklı olabilir. “Deniz havası” yani denizin neden olduğu güzel koku, sahilde yaşayan bir bakteri sayesinde ortaya çıkar.

saihl

 

“Kaşınmak tam olarak ne demek?” Kaşınmak, cildin çok hafifçe uyarılmasıdır. Bunun böcek ısırığına karşı bir savunma mekanizması olarak geliştirildiği tahmin ediliyor.

kaşınma

 

“Herkes evinde kalsa grip salgını biter mi?” Evet. Küresel bir karantina grip salgınının sonu olabilir ancak tek bir kişinin bile dışarı çıkması virüsün yeniden yayılmasına neden olur.

grip

 

“Bitkiler yaşlılık nedeniyle ölür mü?” Bazı bitkiler iyi bakıldığında sonsuza kadar yaşayabiliyor. Ancak mevsimlik bitkilerin ömrü kısa olur.

bitkil

 

“OK neyin kısaltılmasıdır? ‘OK’ ilk kez 23 Mart 1839’da ABD’nin Boston kentinde çıkan Boston Morning Post gazetesinde uzun bir paragrafın altındaki İngilizce ‘all correct’ yani’hepsi doğru’kelimesi, yanlışlıkla ya da şaka amacıyla OK harfleriyle yer aldı.

Ayrıca bugüne kadar hayatta kalmasının başka bir sebebi ise Amerikan başkanlık seçimleriyle ilgili bir tesadüf… Adaylardan Martin Van Buuren’e doğum yerine atfen, ‘Old Kinderhook’ lakabı verilmişti.

Taraftarları da bu lakapdan yola çıkarak OK Kulübü diye bir örgüt kurdular. “OK” o günlerden başlayarak tüm dillere yayıldı. Başka bir teoride ise Yunanca “ola kala” kelimesinden geldiği söylenmektedir. “Ola kala” ‘her şey yolunda’ demektir.

OK bunun yanı sıra 1864 yılında “Kaba-Argo Kelimeler Sözlüğü”de de kendine yer buldu. Ayrıca ‘OK’un kaynağı ‘Umut ışığım’ adlı filmdeki bir diyalogda da geçmiştir.

ok

Söz konusu olan diyalogda, ABD Başkanı Kinderhook sempatizanlarının kurduğu ‘OK kulübü’ne giren kişiler için bu bir sosyal statü göstergesiymiş. ‘Bu adam Tamam’ derlermiş…

ok

 

 

admin

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved