Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
MENOPOZA GİRERKEN NELER YAPILMALI?

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

MENOPOZA GİRERKEN NELER YAPILMALI?

Menopoza girdiğini anlayan kadın en kısa sürede bir uzmana görünmesi gerekir. Menopoza girdiğini gösteren belirtiler var ise mutlaka bir kadın doğum uzmanına giderek jinekolojik bir muayene ve sonrasında ultrasonografi yapılmalıdır. Tam net olarak menopoza girdiğini netleştirmek için kadına bazı hormon el tahliller yapılır.Eğer kadında menopoz teşhisi konulmuş ise hemen kan alınarak biyo-kimya araştırması ve şeker ölçümleri yapılarak değerlendirilir.
Kadındaki kemik mineral yoğunlukları değerlendirilmeye alınır. Meme muayenesi yapılır ancak doktor gerek görür ise mamografi ve meme ultrasonu değerlendirmeleri yapılır. Rahim ağzından “smear” testi uygulanır. Kadın menopoz dönemine girdikten sonra kadın doğum uzmanı tarafından farklı bir durum belirtilmedikçe yılda bir defa düzenli olarak jinekolojik muayenelerini ve diğer tetkiklerini yaptırmalıdır.

Menopoza giren kadınların en çok nelere dikkat etmesi gerekir?

►Menopoz dönemine giren kadınların mutlaka yılda bir defa düzenli olarak jinekolojik muayenesini yaptırması gereklidir.

►Kadın doğum uzmanının önerisi doğrultusun da düzenli olarak spor ve egzersiz hareketleri yapmalıdır.

►Özellikle bu dönemde kadınlar daha düzenli ve sağlıklı olarak beslenmeye oldukça özen göstermelidir.Çünkü menopoz dönemi sonrasında kadınlar da kemik erimeleri, kalp damar hastalıkları ve bazı sağlık problemleri ortaya çıkmaktadır.

►Ayrıca menopoz dönemine giren kadın nasıl olsa adet görmüyorum gebe kalmam diye düşünür. Ancak menopoz dönemine girilse de bir müddet kesinlikle korunma yöntemini bırakmamak gereklidir.

►Mutlaka kadın 50 yaşından önce menopoza girmiş ise en az iki sene tamamen adet görmeyene kadar korunma yöntemini bırakmamalıdır.

►Eğer kadın 50 yaşından sonra menopoz dönemine girmiş ise aralıksız olarak adet görmeyene dek yani bir yıl boyunca korunma yöntemini yine de bırakmamalıdır.

►Kadın menopoz dönemine girdiğini gösteren belirtiler olmasına rağmen çok fazla aşırı kanamaları var ise mutlaka bir kadın doğum uzmanına başvurmalıdır. Çünkü farklı bir hastalık sebebi ile kanamalar meydana gelebilir.

►Kadında menopoz şikâyetleri var ise mesela ateş basması durumu var ise kesinlikle doktora başvurulmadan ilaç alınmamalı, kürler, çaylar, bitkisel içecekler ya da yiyecekler, otlar kullanılmamalıdır.

Genellikle kadınlar 45 yaşından sonra menopoz dönemine yaklaştığı için adet kanamaların da düzensizlikler meydana gelebilir. Özellikle adetlerde seyreklikler ya da düzensizlikler karşılaşılabilir. Ancak bazen tam tersi çok aşırı adet kanamaları da yaşanabilmektedir. Ama şunu unutmayın! Her adet düzensizlikleri menopoza girildiği anlamına gelmez. Eğer menopoza girdiğinizi düşünüyorsanız mutlaka kadın doğum uzmanına başvurarak gerekli araştırmalar sonucun da neticeyi öğrenebilirsiniz. Ayrıca menopoz dönemine girişin ilk yılların da mutlaka korunmaya devam edilmelidir.
Çünkü çok nadirde olsa yumurtlamalar oluşabileceğinden dolayı gebelik oluşma riskleri oldukça yüksektir. Menopoz dönemine girme yaşı yumurtlamayı etkilemektedir. Bunun sebebi ise 50 yaşından önce ve 50 yaşından sonra mutlaka gebelik oluşmaması için korunmaya dikkat edilerek devam edilmelidir.

admin

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved