Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
Evde Bebek Bakımı Nasıl Olmalı?

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

Evde Bebek Bakımı Nasıl Olmalı?

İlk kez anne olacaklar için evde çocuk bakımı kolay değildir. Bunun için bir yakınınızdan yardım alacağınız gibi bilmeniz gereken önemli detaylarda bulunmaktadır.

Emzirme dönemi bebek bakımı için önemli bir dönemdir. İlk zamanlarda emzirme düzensiz olabilir ve bu dönemde bebek sürekli olarak emmek ister. Anneler her iki göğsü eşit şekilde emzirmek zorundadır. Fakat bu durum değişkenlik gösterebilir. İlk dakikalarda gelen süt çok daha yağlıdır bu da bebeğe doygunluk hissi verir. Bu yüzden ilk zamanlarda tek memeden bebek doyabilir. Bebeklerin günde 10-12 kere emmesi ilk 4-6 ay gece beslenmesi normaldir. Bu dönemde bebek başka bir sıvıya ihtiyaç duymaz. Mama, meyve ve sebze püresi gibi gıdalar 6.aydan sonra verilmeye başlanır.

Bebekler ilk aylarda günde 6-8 kez dışkı ve idrarını yaparlar. Dışkı ilk günler yeşilimsi sonra altın sarısı bir renge dönüşür. Mama ve püreyle beslenen bebeklerin dışkıları daha kıvamlı ve sıklığı azdır. Bu dönemde bebeklerde kabızlık görülebilir. Bu bebeğin beslenmesinin yeterli olduğunun kanıtıdır. Günde 6-8 kez idrar, 2-3 kezde dışkısını yapar.

Bebeğinizin altını sık sık değiştirin sağlık ve temizlik açısından önemli bir unsurdur. Bebek her beslenme sonrası bağırsakları çalışacağı için heran dışkısını yapabilir o yüzden sık sık altını bezleyin. Bebeğinizin altını ıslak pamukla silin çok pisse eğer yıkayın. Bebeğinizin altını kimyasal içerilikli ıslak mendillerle temizlemeniz önerilmez. Bez bebekte 3-4 saat ve fazla kalırsa bebeğinizde pişik oluşur. Evinizde mutlaka pişik kremi bulundurun.

Bebeğinizin göbeğinin etrafının temiz ve kuru olması gerekir. Göbek bağı kesinlikle kullanmayın. Günde 1-2 kez göbek kordonunun dibinden başlayarak alkollü pamukla silin. Göbek bağı 7-14 gün içinde düşecektir. Düştükten sonra karnında hafif bir kanama olabilir o esnada yine alkollü pamukla silebilirsiniz. Bebeğinizin göbeği düştükten bir gün sonra banyo yaptırmanızda sakınca yoktur. Ancak göbek düşene kadar banyo yaptırmayın sadece o bölgeyi pamukla temizleyin. Sabunla silin ve durulayın. Bebeğinizin ağızını, genital bölgesini yumuşak bir bezle silin.

Banyo sonrasında bebeğinizin cildine krem veya yağ sürmeniz gerekmez. Bu dönemlerde bebeklerin cildi su gibidir, hassastır. Bebeğinizin cildinde dökülme, sivilce gibi durumlar oluşabilir. Cildi kuruyup, çatlayabilir bu durumda losyon, nemlendirici sürebilirsiniz. Bebeğinizin cildi çok kuruysa banyo suyuna biraz bebe yağı ekleyebilirsiniz.

Bebeğinizin tırnakları bu dönemde çabuk uzar ve keskindir. Bebeğiniz kendine zarar verebilir. Bebekler için özel tırnak makinesi vardır dikkatli bir şekilde kesin ve törpüleyin.

Bebekler bazı durumlarda çok hapşırıp hıçkırabilirler. Bu bebeğin geniz bölgesinin tıkalı olduğunun kanıtıdır. O yüzden burnunu sık sık temizleyin. Hıçkırığının gitmesi içinde emzirin.

Bebeğinizin sırt üstü uyutmaya çalışın, yan yatırmak doğru değildir. Bebeğinizin yastığı ve yorganı kuş tüyü olmamalıdır. Yorganı örterken göğüs hizasına kadar örtün. Bebeğinizin yatağı ve odası çok sıcak olmamalı normal ısıda olmadı. En fazla 21-24 derece olmalıdır. Bebeğinizin yatağında yumuşak oyuncaklar bırakmayın.

 

 

 

admin

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved