Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
HAMİLELİKTE STRESİN BEBEĞE ETKİLERİ

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

HAMİLELİKTE STRESİN BEBEĞE ETKİLERİ

Gebelikte yani bir diğer adıyla hamilelikte stres her anne adayının önündeki bu önemli sürece dair endişelerinden kaynaklanan doğal bir olaydır. Fakat zaman zaman çevresel faktörler nedeni ile de yaşanılabilir.  Çocuğunun sağlıklı doğup doğamayacağından tutun da doğum sancılarından korkan annelere kadar pek çok kadın gebelikte stresi çeşitli şekillerde yaşar.
Bütün bunlara günlük yaşamda gerçekleşen ruhsal dalgalanmalar, iş ve kariyer durumları, aile içi sorunlar gibi farklı etkenler de dahil olduğunda, zaten hayatının çok önemli bir aşamasında bulunan anne adayları bu gerilim ve stres ile başa çıkmakta zorlanırlar.
Belli bir düzeye kadar normal sayılabilecek gebelikte stres, bazı hastalarda önü alınamaz şekilde sorunlar oluşturmaya başlarsa bebeğe büyük zararlar verebilecek kapasitededir. Hamilelikte stresin etkileri sadece bebeğin fizyolojisini değil aynı zamanda hamilelik sonrası annenin psikolojisi nedeniyle bebeğin de ruhsal sağlığını büyük oranda etkiliyor.
Yapılan pek çok araştırmaya göre gebelikleri boyunca yoğun stres altında olan annelerin çocukları da takip eden yıllarda hem ruhsal olarak sorunlara sahip oluyorlar hem de çeşitli zihinsel hastalıklara yakalanıyorlar.
Özellikle hamileliğin 10 ile 20. Haftaları arasında yoğun stres altında kalan annelerin çocuklarının büyüdükçe hiperaktif olma yatkınlığının arttığı çeşitli bilimsel araştırmalar neticesinde de kanıtlanmış durumda.

Kadınların gebelikleri boyunca stresten uzak tutularak eşleri tarafından mümkün olduğunca desteklenmeleri, değer verilmeleri ve tabiri caizse el üstünde tutulmaları gerekiyor. Çocuk bakımı çocuk doğduktan sonra değil çok öncesinden başladığı için erkeklerin özellikle eşlerinin gebelik süresince yaşayacakları hormonal değişikliklerden kaynaklı ruhsal dengesizliklerde onların yanında olmaları gerekiyor.
Aynı zamanda yoğun üzüntü, depresyon, stres gibi koşulların hem doğal olarak bebeğin düşük olasılığını arttırmaları hem de bu psikolojik rahatsızlıklar neticesinde anne adayının bebeğe zarar verebilecek davranışlara yönelebilme ihtimali nedeniyle iki yönlü bir tehlike meydana getirmeleri mümkün hale geliyor.
Eğer hamileliğiniz süresince kendinizi bu konularda tehlikede hissediyor ve bebeğinizin sağlığında şüphe duyuyorsanız kulaktan dolma bilgilere uymak veya sorununuzu kendiniz çözmek yerine uzman doktorlara başvurarak profesyonel destek almanız gelecek yıllarda çocuğunuzda karşılaşabileceğiniz rahatsızlıkları yok ederek önlem almanızı sağlayacaktır.

zeynep

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved