Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
Bebeklerde Sivilce Sorunu

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

Bebeklerde Sivilce Sorunu

Sivilce sadece ergenlik döneminde yaşanan bir problem değildir bebeklerde de ortaya çıkan cilt problemlerinden biridir. Bebek sivilceleri genelde çok küçük kırmızımsı ya da beyaz yumrular halindedir. Doğumda hali hazırda olabileceği gibi, ilk dört haftada da ortaya çıkabilirler ve erkeklerde kızlara göre daha yaygın görülür. Bunlar genelde zararsız olsa da, ebeveynler bebeklerinin yüzündeki kırmızı ve lekeli görünümü azaltmak ve daha hızlı geçmesini sağlamak için ev yapımı bazı çözümler üretebilirler.

Bebeklerde Sivilce Neye Benzer?
Bebek sivilcesi ergenlik sivilcesine benzer, sadece biraz daha küçüğüdür. Sivilce, cildin tahriş olduğu yerlerde çıkan beyaz ve kırmızı yumrulardan oluşur. Bazen sırtta çıksa da, genelde çene, alın ve yanaklarda görülür. Eğer bebeğinizin ateşi varsa, çok fazla salya akıtıyor veya sütünü tükürüyorsa, kıyafetlerinin kumaşı sert veya sertleştirecek bir deterjan ile yıkanmışsa durumu daha da kötüye gidebilir.

Sivilce ve İsilik Farkı
Bebeğinizin yüzünde çok küçük beyaz yumrular da görebilirsiniz. Görmekte zorlanabileceğiniz bu çok küçük beyaz ve sivilce olmayan bu yumrulara isilik denir ve bebeklerde görülmesi çok doğal bir olaydır. Bu küçük yumrular birkaç hafta içinde kaybolurlar.

Sivilcenin Diğer Deri Hastalıkları ile Farkı
Son olarak, bebeğin vücudundaki kızarıklık kabarcıklardan çok pullara benziyorsa, durum sivilceden fazlası olabilir. Bazen bu kızarıklık beşik kap, egzama veya bebeğinizin derisini etkileyen farklı bir hastalık olabilir.

Bebeklerde Sivilce Ne Kadar Sürer?
Çoğu durumda, bebeklerde sivilce birkaç haftada biter; ancak bazen birkaç ay sürebilir. Eğer 3 ay sonra hala sivilce varsa veya sivilceler arttığı için endişeleniyorsanız, bebeğinizin doktoru ile görüşün ve bunun sivilce olduğu konusunda emin olun. Eğer sivilce devam ediyorsa, doktorunuz hastalığın tedavisi için bir reçete yazabilir.

Bebeklerde Sivilce Neden Olur?
Bu soruya net bir cevap olmamakla birlikte, birkaç teori vardır. Anneden bebeğe geçen hormonlar, ilk birkaç ay sivilceye neden olabilir. Bebeğe verilen ilaçlar ve hatta annenin kullandığı, ardından sütü ile bebeğe geçirdiği ilaçların etkisi ile olabilir. Bazı durumlarda cilt bakım ürünleri, özellikle bebekler için tasarlanmamış olanlar, sivilcelere neden olabilir. Ancak bazen, tıpkı ergenlik sivilcelerinde olduğu gibi sebebi anlaşılmaz olabilir.

Bebeklerde Sivilce Nasıl Geçer?
Bebek sivilcesini anlamak bir ebeveyn için zor olabilir. Ancak aşağıdaki hassas ipuçları bundan kurtulmanıza yardım edebilir.

1. Kurutmayan Süt Sabunu ile Yıkayın
Bazen sorunun temeli bebeğinizi yıkadığınız sabun olabilir. Kurutmayan bir sabun kullandığınızdan emin olun, tercihen süt sabunları bebeğinizin cildine çok daha nazik davranacaktır. Unutmayın, bazen bebekler için satılsa bile sabunlar bebeğinizin narin cildi içi fazla serttir. Bu yüzden her zaman en doğal ve kurutmayan sabunları arayın.

2. Bebeğinizin Yüzünü Kurulayın
Her zaman bebeğinizin yüzünü kuru tutun. Elinizin altında bebeğiniz sütünü tükürdüğünde veya salya akıttığında kullanabileceğiniz bir bez bulunmalı. Islaklıktan kaçınarak gözeneklerin kapanması engellenerek sivilcelerin çıkmasının önü kapatılabilir.

3. Bebeğinizin Kaşımasına İzin Vermeyin
Bebekler sivilcelerini kaşıyarak durumu daha da kötü bir hale getirebilir. Bunu engellemek için sivilceler geçene kadar bebeğinizin ellerine eldiven takın. Eğer bebeğiniz birini patlatırsa, bu sivilcelerin daha fazla yayılmasına neden olabilir.

4. Bebek Pudrası Kullanın
Bebek pudrası dokunduğu yeri kuruttuğu için birçok ebeveyn sivilce problemi ile karşılaştığında, bebeklerinin yüzüne bir miktar pudra sürerler. Burada pudrayı fazla kaçırmamaya dikkat edin, pudranın bebeğinizin gözüne kaçmaması, ya da bebeğinizin pudrayı solumaması önemli.

5. Beslenme Düzeninizi Değiştirin
Eğer bebeğinizi emziriyorsanız, vücudunuza giren her şeyin sonunda sütünüze karıştığını unutmayın. Yani ne yediğiniz çok önemli. Eğer bebeğinizde sivilce varsa, aldığınız besinleri düşünerek neyin buna sebep olabileceğini araştırın. Örneğin, birçok yeni anne meyvelerin kızarıklık yapabildiği sonucuna ulaşmıştır.

6. Sabırlı Olun
Eğer konu bebek sivilcesi ise sabırlı olmanız gerektiğini unutmayın. Bu sorun çok yaygındır ve geçmesi birkaç ayı bulabilir. Ardından bebeğinizin yüzü her ebeveynin bayıldığı o güzel, pürüzsüz haline geri dönecektir. Sivilceler sizin canınızı sıkabilir ancak tedavi üzerine tedavi denemeden önce sivilcelerin bebeğinizi hiç etkilemediğini ve canını sıkmadığını unutmayın.

7. Belli Şeylerden Kaçının
Tıpkı ergenlik sivilcelerinde olduğu gibi, bu durumda da kaçınmanız gereken belli şeyler var. Ovmayın, yağlı losyonlar kullanmayın ve sivilceleri kurcalamayın. Bu sizi çok cezbetse bile, asla sivilceleri patlatmayın. Bebek cildi, bir ergen cildinden çok daha hassas olduğundan sivilceye karşı yaygın olarak kullanılan ilaçları kullanmayın. Bu daha fazla sorun yaratabilir.

Doktora Ne Zaman Gitmeli?
Bebeklerde sivilce çoğu zaman yüz ile sınırlı olsa da bazen sırtta da görülebilir. Eğer bebeğinizin vücudunun farklı yerlerinde kızarıklık veya sivilceler var ise bu durum bir doktor tarafından incelenmeli. Bebeğinizin sivilceleri var ancak 3 aydan sonra hala geçmemiş ise, doktorunuza danışıp durumla alakalı bilgi alma zamanı gelmiştir. Genelde sivilcelerde ilaç kullanımına gerek kalmasa da, problem ciddi bir hal aldığında verilen ilaçlar kullanılabilir.

admin

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved