Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
haberler – Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı https://www.coolkadin.com Fri, 14 Oct 2016 11:18:45 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.4 https://www.coolkadin.com/wp-content/uploads/2021/05/cropped-logo_4-32x32.png haberler – Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı https://www.coolkadin.com 32 32 Dilinin Büyüklüğü Yüzünden Az Kalsın Boğuluyordu https://www.coolkadin.com/dilinin-buyuklugu-yuzunden-az-kalsin-boguluyordu.html Fri, 14 Oct 2016 11:18:45 +0000 https://www.coolkadin.com/?p=82993 Nadir...

The post Dilinin Büyüklüğü Yüzünden Az Kalsın Boğuluyordu first appeared on Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı.

]]>
Nadir görülen Beckwith Wiedemann sendromuyla dünyaya gelen bebeğin dili ağzının iki katı kadar büyüyünce neredeyse boğuluyordu.

Yetişkin bir insanın sahip olduğu boyutlarda dile sahip olan bebek, artık dili ağzından çıkmadan gülümseyebilecek.

14 BİNDE BİR GÖRÜLÜYOR

Daily Mail’de yayınlanan habere göre, Paisley Morrison-Johnson isimli bebeğin dili o kadar büyüktü ki doğduğu hafta neredeyse boğulacaktı.

14 binde bir görülen Beckwith Wiedemann sendromuyla dünyaya gelen Paisley’in dili ağzının iki katı kadar büyüdüğü için küçük bebeğin beslenmesi oldukça zordu. Bu yüzden 6 ayını doldurana kadar midesindeki tüp ile beslenmesi gerekiyordu.

dilinin-buyuklugu-yuzunden-az-kalsin-boguluyordu-8853759_996_m

BOĞULMA TEHLİKESİ ATLATTI

Annesi Madison yaptığı açıklamada, “Dili o kadar büyük ve kalındı ki sürekli dilini çiğniyordu. Doğduğu zaman doktorlar dilinin onu boğmasından korkuyordu.” diye konuştu. Boğulma tehlikesi atlatan Paisley, ilk haftasında oksijen tüpüne bağlı yaşadı.

Aile, bebeğin dilinin kesilmesine karar verdi. Ancak operasyondan sonra dili büyümeye devam etti. Paisley 6 ay sonra, tekrar bir operasyon geçirdi ve hayatında ilk defa gülebildi. Şimdi 16 aylık olan bebek, ilk kelimelerini söylemeye başladı.

dilinin-buyuklugu-yuzunden-az-kalsin-boguluyordu-8853759_7290_m

The post Dilinin Büyüklüğü Yüzünden Az Kalsın Boğuluyordu first appeared on Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı.

]]>
İlköğretim Öğrencilerine Taciz https://www.coolkadin.com/ilkogretim-ogrencilerine-taciz.html Sat, 02 Jan 2016 10:54:07 +0000 https://www.coolkadin.com/?p=9007 Okulda...

The post İlköğretim Öğrencilerine Taciz first appeared on Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı.

]]>
Okulda beş günlük bir geziye katılan yedi ilkokul öğrencisi geziden hamile olarak döndüler.

Bosna Hersek’de okulla birlikte beş günlük bir geziye giden yedi ilkokul öğrencisi, geziden hamile olarak döndü. Olay ülkede büyük yankı uyandırdı.

Bosna Hersek’de 5 günlük okul gezisine giden 7 öğrenci geziden hamile olarak döndü. Olay, Sırp Cumhuriyeti Üreme Sağlığı Ulusal Koordinatörü Nenad Babic’in açıklamasıyla ortaya çıktı.

ÜLKEDE CİNSELLİK YAŞI GİTTİKÇE DÜŞTÜ

Yaşanan bu durum, Bosna Hersek’te gittikçe büyüyen ‘erken yaşta cinsel ilişki’ sorununu da tartışmaya açtı. Babic, cinsel ilişkiye girme yaşının 13-14’e kadar düştüğünü söyledi. Babic, bu durumdan ebeveynlerin ihmali kadar okullarda verilen cinsellik eğitimini de sorumlu tuttu.

ERKEN YAŞTA CİNSELLİK TEHLİKELİ

Babic; erken yaşta cinsel ilişkinin kısırlık, cinsel hastalıklar, düşük ve erken doğum gibi pek çok soruna yol açtığına dikkat çekti ve “Sırp Cumhuriyeti’nde kısırlık oranı yüzde 15 ile 18 arasında değişiyor, düşüklerin oranı yüzde 15, erken doğumlar ise yüzde 5 ile 10 arasında değişiyor.” dedi.

DOĞUM YAPANLARIN YAŞLARI ÇOK KÜÇÜK

Saraybosna Üniversitesi Klinik Merkezi’ne göre sadece geçtiğimiz yıl 18 yaşından küçük 31 kişi doğum yaptı, bunların dördü 15 yaşındaydı, 10’u 16 yaşındaydı, geri kalan 17’si de 17 yaşındaydı.

BU DURUMLA ÇOK SIK KARŞILAŞIYORLAR

Saraybosnalı bir jinekolog olan Senad Mehmedbasic de 13 veya 16 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel ilişkiye girmesinin berbat bir durum olduğunu ancak maalesef bu durumla sık sık karşılaşıldığını belirtti. Mehmedbasic, “Çocuklara yeterince sağlık eğitimi verilmediği ortada. Bu yüzden sonuçlarını bilmeden böyle şeylere yöneliyorlar.” dedi.

The post İlköğretim Öğrencilerine Taciz first appeared on Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı.

]]>
Karagöz Ve Hacivat Artık Bir Marka https://www.coolkadin.com/karagoz-ve-hacivat-artik-bir-marka.html Fri, 11 Dec 2015 10:37:41 +0000 https://www.coolkadin.com/?p=4825 Karagöz...

The post Karagöz Ve Hacivat Artık Bir Marka first appeared on Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı.

]]>
Karagöz ve Hacivat artık bir marka. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Karagöz Müzesi’nde düzenlediği basın toplantısında, Karagöz ve Hacivat’ın, Türk kültürünün bir markası olduğunu ve bu kahramanların Bursa’dan çıktığının tescillendiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin, 4 bin yıllık geçmişe sahip olan Bursa’da tarihin canlı bir şekilde yaşatılmasıyla ilgili çalışmaları sürdürdüğünü belirten Altepe, geçmişle geleceği buluşturan Bursa’nın dünyaya örnek olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini dile getirdi.

Altepe, güzelliklerin öne çıkarıldığı soyut miras çalışmalarının tanıtımı konusunda önemli adımlar atıldığını aktararak, ”Her konuda örnek olmanın onurunu yaşıyoruz. Halk dilinde ‘Karagöz Oyunu’ olarak bilinen, bizlerle bütünleşmiş, kent diline yerleşmiş, kahramanları Bursalı olan 600 yıllık geçmişe sahip Karagöz ve Hacivat gölge oyununun canlandırılması ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımızı bu değerlerle buluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Gölge oyununun geliştirilmesi için gereken her türlü desteği verdiklerini ifade eden Altepe, şunları kaydetti:

”Eserlerle, Bursa’nın her köşesinde ayrı bir tarih yaşıyor. Bu değerlerimize sahip çıkıyoruz. Karagöz ve Hacivat, Büyükşehir Belediyesinin başvurusuyla 13 aydır devam eden incelemeler sonucunda, İç Pazarda Uyumlaştırma Ofisi tarafından Bursa’nın markası olduğu tescillendi. Gölge oyununun Bursa’nın kültürü olduğu ve Bursa’dan çıktığı onaylandı. Bizden sonra başvuran ülkelerin çabası ise reddedildi. Bu sayede Bursa olarak önemli bir adım atmış olduk. Bu çalışma Bursa’ya önemli bir avantaj sağladı.”

TESCİLLEME ÇALIŞMALARI SÜRECEK

Altepe, somut olmayan kültürel mirası tescilleme çalışmalarına devam edeceklerine değinerek, ”Kılıç kalkan, gezek kültürü ve danışık gecesi gibi değerleri de Bursa ve Türkiye adına tescilletmeye, bunları kendimize mal etmeye çalışacağız. Bu konuda hassasiyet gösteren Bursa, diğer kentlere de örnek olacak” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı ve Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Ömer Erdönmez de, Karagöz Müzesi’nin Türkiye’de Kültür Bakanlığı tarafından tescil edilmiş ilk müzelerden biri olduğunu söyledi.

Somut olmayan değerlerin korunması adına müzenin atölye çalışmaları ve festivallere ev sahipliği yaptığını da dile getiren Erdönmez, müzedeki atölye çalışmalarında kursiyerlerin ürettiği tasvirleri ve tescil belgesini Altepe’ye armağan etti.

The post Karagöz Ve Hacivat Artık Bir Marka first appeared on Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı.

]]>
90’lık Nine’den Öğütler https://www.coolkadin.com/90lik-nineden-ogutler.html Tue, 24 Nov 2015 14:30:52 +0000 https://www.coolkadin.com/?p=2668 Hayatta...

The post 90'lık Nine'den Öğütler first appeared on Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı.

]]>
Hayatta her şeyi dert eder hale geldiğimiz şu günlerde size özel tavsiyelerimiz olacak.  Çok şeyi kafaya takıp fazlasıyla kendinizi üzüyorsanız bu öğütler hayatınızı değiştirebilir. Şunu aklınızdan çıkarmamalısınız ki tecrübe ile onaylanmış öğütlerdir bunlar.

İşte 90 yaşındaki kadından öğütler

1. Hayat adil değil ama yine de güzel!

2. Hayat o kadar kısa ki, birisinden nefret ederek vakit harcama.

3. Kimse ama kimse, kendini çok ciddiye almamalı!

4. Kredi kartlarını her ay düzenli öde.

5. Her tartışmayı kazanmak zorunda değilsin. Bazen kabul et, gitsin.

6. Birisinin omzunda ağlamak, yalnız ağlamaktan daha iyi gelir.

7. İlk maaşından itibaren, emeklilik için para biriktirmeye başla.

8. Konu çikolata olunca, direnmek gereksizdir.

9. Geçmişinle barış ki, geleceğini zehir etmesin.

ağlamak

10. Çocuklarının seni ağlarken görmesinde sorun yok.

11. Hayatını, başkalarının hayatı ile kıyaslama. Hangi koşullardan geçerek buraya geldiklerini bilemezsin.

12. Eğer ilişkinin bilinmemesini istiyorsan, o ilişki içinde olmamalısın.

13. Mutlu bir çocukluk yaşamak için hiçbir zaman geç değil. Yeniden çocukluğunu yaşamak tamamen sana bağlı ve kimse de karışamaz!

14. Hayatta neye tutku duyuyorsan peşinden gitmeli ve bu yolda ‘hayır’ı bir cevap olarak kabul etmemelisin.

mumlar

15. Güzel mumlarını yak, güzel çarşaflarını ser, çeyizindeki yemek takımını kullan. Özel günleri bekleme, bugün gayet de özel!

16. Mor giymek için daha da yaşlanmayı bekleme, eksantrik olmanın tam sırası!

17. Çok kötü olaylardan sonra şöyle düşün: “5 yıl sonra bu olayın bir önemi olacak mı?”

18. Herkesi ve her yapılanı bağışla.

19. Başkalarının, senin hakkında ne düşündüğünden sana ne!

zaman

20. Ne demişler; zaman her şeyin ilacı! Zaman ver.

21. Durum ne kadar iyi ya da kötü olursa olsun, değişecek.

22. Hasta olduğunda işin sana bakmayacak, arkadaşların bakacak. Bağlarını koparma, dostlarına zaman ayır.

23. Mucizelere inan.

24. Unutma, seni öldürmeyen şey, seni güçlü kılar.

gezmek

25. Her gün mutlaka dışarı çık, mucizeler her yerde!

26. Hayatı çok fazla sorgulama, harekete geç ve gerekeni şimdi yap.

27. En iyi şeyler henüz gerçekleşmeyenler, umudunu kaybetme.

28. Ne yapacağını bilemediğinde derin bir nefes al, iyi gelecektir.

29. Güzel bir pakette ve kurdeleyle bağlı değil ama HAYAT YİNE DE BİR HEDİYE!

The post 90'lık Nine'den Öğütler first appeared on Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı.

]]>