Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
4 aylık bebekler – Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı https://www.coolkadin.com Tue, 26 Jan 2016 11:28:36 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.4 https://www.coolkadin.com/wp-content/uploads/2021/05/cropped-logo_4-32x32.png 4 aylık bebekler – Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı https://www.coolkadin.com 32 32 4 Aylık Bebekler https://www.coolkadin.com/4-aylik-bebekler.html Tue, 26 Jan 2016 11:28:36 +0000 https://www.coolkadin.com/?p=16150 4...

The post 4 Aylık Bebekler first appeared on Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı.

]]>
4 Aylık bebeklerin gelişimi nasıl olur? Ne gibi değişimler meydana gelir ve neler yapılması gerekir? gibi sorulara cevap bulabileceğiniz bir yazı.

4 aylık bebek pratik özet:

Fiziksel-zihinsel-duygusal gelişim
Arkadan seslenildiğinde sesi arar. Uzanıp alma başlar. Aynadaki görüntüsüne bakar. Önüne konan kuru üzüm büyüklüğündeki bir nesneyi bile fark edip izler. Sevecen ve öfkeli seslere farklı tepki verir. Coşkuyu, üzüntüyü ve şaşkınlığı mimiklerle gösterebilir. Bir taraftan diğer tarafa dönebilir.

Tıbbi takip/Öneriler
Muayene: Genel fizik muayene, gelişim, kalça çıkığı muayenesi Yenidoğan refleksleri hafifler. Göz bebeklerinde kırmızı yansıma testi.
Öneriler: Sadece anne sütü+ D vit

Aşıları
DTacB-IPV-Hib(Difteri boğmaca karması), KPA 13(Konjüge pnömokok-Zatürre aşısı), Rotavirüs(ishal)aşısı 2. dozları
Not: Rotavirüs 2 ay arayla 2 doz veya 3 doz yapılan 2 farklı aşı markası mevcuttur. Bazı hekimler bunu 3-5-7. aylarda da yapmayı tercih edebilir

Aşağıdaki videolarda Uzm. Dr. Anıl Yeşildal, “Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi” , “Sık Görülen Bebek Hastalıkları” , “Antibiyotik Kullanımı” ve çeşitli sağlık konuları hakkında bilgiler veriyor.
Siz Onun İlk Öğretmenisiniz
Bu ay bebeğin sizi nasıl seyrettiğine dikkat edin. Sizin yüzünüzü, gözlerinizi ve yüz ifadenizi seyrederek bebeğimizin sürekli dünyayı keşfettiğinin ve bir şeyler öğrendiğinin farkında mısınız? Bir oyuncağa her vuruşunda veya bir çıngırağı her sallamasında yeni sinir bağlantıları oluştuğunu ve çok çabuk öğrendiğini asla unutmayın. İleride bir gün futbol topuna vurduğunda, bir piyanonun tuşlarına dokunduğunda veya bir aritmetik problemi çözdüğünde ona yine aynı sinir bağlantıları yardımcı olacaktır.
Bebeğinizi seyrederek kendi başına ne tür faaliyetlerin dikkatini çektiğine dikkat edin. Eğer bebek uzanıp oyuncaklara vurursa, onunla birlikte uzanıp ne yaptığı hakkında konuşun. Çocuğunuzun ne yapmak istediğini herkesten çok siz bilirsiniz. Onun doğal ilgilerini destekleyerek tek bir fert olarak gelişimine saygı göstermelisiniz.
Masaj
Dokunmak bebeğin erken beyin gelişimini ve sizinle olan iletişiminizi kuvvetlendiren güçlü bir yöntemdir. Üzgün olduğunda bebeğinizi okşamak ve uykuya dalarken başına dokunmak onun gelişimi için önemli hormonları ortaya çıkarır.

Araştırmalara göre belli aralıklarla masaj yapılan bebekler daha hızlı kilo almakta ve daha derin uyuyabilmektedir. Stres hormonu olan kortizol, bakıcıları tarafından düzenli masaj yapılan bebeklerde daha az üretilmektedir. Masajı bebeğin günlük bakımının bir parçası yaparsanız, ileride büyüdüğünde, uzun bir günün sonunda sizin yorgun omuzlarınıza masaj yaptığını görerek sevinebilirsiniz.

Yuvarlanma

Bu sıralar bazı bebekler yuvarlanarak sırt üstü dönemye başlayabilirler. Tüm gelişim aşamalarında olduğu gibi yuvarlanmanın zamanında da değişiklik gözlenebilirir. Bazı araştırmalar bebeklerin uykuya dalmak için sırtlarına basınç uygulamak için göstermektedir. Yine de, kas gelişimi için bebekleri kısa süre karınları üzerine yatırmakta fayda olduğunu hatırlatmak isterim.

Bebeğin ilk defa yuvarlanması genelde karından sırta doğrudur. Karnının yuvarlak şekli yandan yana sallanarak yuvarlanmasına yardım eder. Bu başarı çocuğu hem çok şaşırtacak bir o kadar da sevindirecektir. Bazı bebekler hemen tekrar tekrar yuvarlanırlar, bazıları ise bunu haftalarca bir daha denemeyebilir. Bebeğinizi yuvarlanmaya teşvik etmek için sevdiği bir oyuncağını uzanabileceği bir mesafenin dışına koyabilirsiniz böylece onu yakalamak için uzandığında tekrar yuvarlanabilir.

Diş Çıkarma

İlk inci beyazları genellikle daha birkaç ay kendini göstermeyecektir, fakat nadiren bazı çocuklar üç aylıkken bile diş çıkarmaya başlayabilirler. Her konuda olduğu gibi diş çıkarma konusunda da genetik faktörler etkilidir, yani sizlerin ve ailenin geçmişini araştırarak çocuğunuzun ilk dişinin ne zaman çıkarabileceği tahmin edebilirsiniz.

Bazı bebekler diş çıkarırken günlerce şiş dişetinin yarattığı ağrı, huzurusuzluk ve ateş gibi belitlere katlkanırken, bazılarına bakarsınız bir günde diş ortaya çıkıvermiş. Yani bebek için diş çıkarmanın verdiği rahatsızlık bebekten bebeğe değişir.

Kız ve Erkek Bekek Gelişim Tablosu İçin

Genel olarak diş çıkarma belirtileri:
· Ağız sulanması (diş çıkmadan önce haftalarca sürebilir)

· Aşırı sulanmanın neden olduğu yüz döküntüsü

· Kaşınan diş etlerini rahatlatmak için eşyaları ısırmak

· Maalesef gecenin bir yarısında ortaya çıkan huzursuzkuk ve bazem ağlama krizleri

· Emmeyi veya biberonu reddetmek

· Kulağa asılmak veya ağrıyan yanağı ovmak

· Belki de düşük bir ateş veya hafif bir ishal

The post 4 Aylık Bebekler first appeared on Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı.

]]>