Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
38 haftalik gebelik goruntusu – Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı https://www.coolkadin.com Thu, 24 Dec 2015 11:34:32 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.4 https://www.coolkadin.com/wp-content/uploads/2021/05/cropped-logo_4-32x32.png 38 haftalik gebelik goruntusu – Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı https://www.coolkadin.com 32 32 38 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) https://www.coolkadin.com/38-haftalik-gebelik-hamilelik.html Thu, 24 Dec 2015 11:34:29 +0000 https://www.coolkadin.com/?p=7523 OTUZ...

The post 38 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) first appeared on Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı.

]]>
OTUZ SEKİZ HAFTALIK HAMİLELİK – BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ
Artık anne adaylarının bebeklerine kavuşmalarına çok az bir süre kaldı. Doğumların nerdeyse %78’si 38. ve 40. haftalar arasında gerçekleşir. Bazı durumlarda ise anne adayı 42. haftasına gelmiş olmasına rağmen doğurmaz. Bu da %5’lik bir kısmı oluşturur. %20’lik bir kısımda ise bebek 38. haftada dünyaya gelir. 38. haftadan itibaren artık doğum sancıları her an kendini gösterebilir.

Doğumun gerçekten başladığını anne adayı nasıl anlar?

Gerçek doğumda en önemli belirti düzenli kasılmaların yaşanmasıdır. Bu kasılmalar, düzenli aralıklarla oluşur. Sancılar ilk başladığında daha az sıklıklarla yaşanmaktadır. Sancıların arasında daha uzun mesafe olsa da gene düzenlidir. Bir süre sonra bu aşamalar, sıklıkla yaşanır. Örnek olarak 10 dakika içinde 3 defa yaşanabilir. Kasılmaların süresi de bellidir. Gerçek doğum sancıları, dinlenmekle ya da uzanmakla geçmez. Aksine şiddetini arttırır. Kasılmalarınız şiddetlenmişse ve düzenli ise çantanızı alıp bir an önce hastanenin yolunu tutmalısınız. Bebeğin nişanının atılması da gerçek doğumun habercisidir. “Nişan” ismi verilen hafif kanlı-sümüksü akıntı, rahim ağzındaki bebeği koruyan bir tıkacın atılmasıdır. Nişan geldikten sonraki ilk ya da 2. gün doğum yaşanacaktır.

Epizyotomi Nedir?

Epizyotomi, doğum kesisi anlamına gelir. Bebek dünyaya gelirken, doktor perine adı verilen bölgeden vajinaya doğru bir kesi uygular. Epizyotomi ya da diğer bir adıyla perineotomi, doğumun ikinci aşamasında yapılır. Cerrahi bir kesidir. Bu kesinin amacı doğum sırasında meydana gelebilecek kontrolsüz perine yırtıklarının önüne geçilmesini sağlamaktır. Lokal anestezi ile uygulanır. Bu kesi daha sonra dikilir. Epizyotomi, lokal anestezi yapılması şartıyla kişiye ağrı vermez. Bu kesi ile bebek dünyaya gelirken anne adayının vajinasında yırtık oluşma riskinin meydandan kaldırılır. Epizyotomiden yararlanılmadığı taktirde, doğum sırasında ne kadar dikkatli ve titiz olunursa olunsun yırtık meydana gelecektir. Meydana gelen yırtık, kenarları düzensiz olduğu için düzeltilmeye çalışılsa da çeşitli estetik problemlere yol açacaktır. Epizyotomi, bebeğin dünyaya gelmesinin ardından ve plasenta çıktıktan sonra doktor tarafından kendi kendine eriyen ipliklerle düzeltilir.Bebeğin dünyaya gelirken herhangi bir yırtığa yol açmayacağı düşünülüyorsa epizyotomi uygulanması zorunlu olmaz.

38. hafta hamilelik döneminde bebeğin boyu ve kilosu ne kadar?

38.haftada da bebek günlük olarak 25 gram almayı sürdürüyor. Bebeğin bağırsaklarında mekonyum denilen ilk dışkı, git gide toplanmaya başladı. Biriken bu dışkı, normal koşullarda doğumun gerçekleşmesinden sonraki ilk 24 saatte atılır.

Doktor seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Doktorunuzu seçme şansınız mevcut ise, ilaç kullanımını arka planda tutup anne sütüne çok önem veren bir doktor bulmalısınız.
Her telaşlandığınızda sizi sakinleştirebilecek ve olumlu enerji yansıtacak bir doktor, sizin kendinize güvenmenizi sağlayacaktır.
Doktor ve hasta uyumu her şeyin iyi gitmesi için oldukça önemli bir adımdır.
haftanın sonunda bebeğin boyu neredeyse 50 cm’ ulaştı ve ve kilosu da 2960 gram dolaylarında.
38. haftadaki anne adaylarına öneriler

Şayet anne adayı planlı doğum yapmayacaksa kafasında bazı sorular dolaşmaya aşlayabilir. Doğum için gittiğinde hastane anneyi alacak mı, hastenede yer olacak mı, gibi sorular kafasını kurcalayabilir. Unutulmaması gereken özen ya da devlet hiçbir hastanenin doğum yapacak olan bir gebeyi geri çevirmesinin mümkün olmamasıdır. Şayet hastanede yer olmasa dahi, doğumunuza az bir zaman kalmış ise size bir yer bulmak zorundadır.

Doğum sırasında anne de baba da olabildiğince sakin olmaya çalışmalıdır. Anne adayı hastanede oldukça güvendedir. Devlet hastanelerinde dışarda bekleyenlere haber verilmesi geç olabilir. Ancak telaş yapmayınız. Herhangi bir sebepten dolayı doğum yöntemi değiştirilmişse, mutlaka size haber verilecektir.

38. hafta hamilelikte bebeğin ultrason görüntüsü nasıldır?

38.hafta hamilelikte ultrason görüntüsü aşağıdaki gibidir.

 

38.-hafta-gebelik-ultrason

 

38. hafta hamilelik döneminde anne adayının hayatı nasıldır?

Artık son iki hafta… Oldukça çabuk geçen aylar adeta bu son iki haftada sıkışıp kaldı. Bu iki haftayı bebeğiniz için hazırlık yaparak geçirebilirsiniz. Ellerinizde ve ayaklarınızda şişlikler devam ediyor. Ancak şişlik yoksa ve bir anda oluşmuşsa zaman kaybetmeden doktora gitmeniz gerekir. Ani şişkinlik, baş dönmesi, ateş, alt karın bölgesinde ağrı, ani kilo alma söz belirtileri mevcut ise preeklampsi gibi bir sorun söz konusu olabilir. Preeklampsi gebe anne adaylarının % 5’inde ortaya çıkar ve komplike bir sorundur. Doğuma az kaldığı dönemlerde ortaya çıkabilir ve çoğunlukla hafif atlatılır.

Emzirmek!

Anne sütü, bebeğin gelişmesi ve beslenmesi için oldukça önemlidir. Anne sütü: protein, karbonhidrat, yağ ve vitamin ihtiva eder.

Anne sütünün faydaları:

Anne sütü, bebeği çeşitli hastalıklara karşı korur. Örneğin, solunum yolu hastalıkları, ishal ve kulak enfeksiyonları bu hastalıklardan birkaçıdır.
Anne sütü bebeğin alerji, lösemi ve obezite için risklerini azaltır.
Anne sütü stres seviyesini düşürme özelliğine sahiptir.
Bebeğiniz dünyaya geldikten sonra hemen temas etmeniz oldukça önemlidir. Bebeğinizi emzirmekten kucağınızda tutmaktan korkabilir, kendinize güvenemeyebilirsiniz. Ancak etrafınızda deneyimli hemşireler ve uzmanlar olacaktır. Size yardım edeceklerdir. Şayet gerekli değilse ilk haftalarda bebeğin anne sütünden başka bir besinle beslenmesi tavsiye edilmez. Bebeğinizi 24 saatte 8 ya da 12 kere emzirmeniz tavsiye edilir.

Emzirmek can acıtır mı?

Emzirmek oldukça doğal bir beceridir. Ancak, düşünüldüğü kadar kolay olmayabilir. Annelerin büyük bir kısmı ilk emzirme dönemlerinde göğüs ağrısı duyarlar. Yaşanan ağrının sebebi bebeğin yanlış pozisyonda tutulmasıdır. Bebeğinizin ağzı göğüs çevresini kaplayacak şekilde yerleştirilmelidir.

Bebeğinizi ilk defa emzirdikten sonra göğüste ağrı duyulduysa serçe parmağınızı ağzıyla göğüs ucu arasına yerleştirmek işinizi kolaylaştırabilir. Sizin için uygun olan pozisyonu keşfedene dek parmağı hareket ettirmek size yardımcı olabilir. Şayet hala emzirmekte güçlük yaşıyorsanız hastanedeki hemşirelerden yardım isteyebilirsiniz.

The post 38 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) first appeared on Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı.

]]>