Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
Sünnet İçin İdeal Zaman

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

Sünnet İçin İdeal Zaman

Sünnet olayı her anne ve babanın endişeyle birlikte yaşadıkları  önemli anlardan biridir. Erkekliğe ilk adım olarak nitelendirilen sünnet bebekler doğar doğmaz yapıldığı gibi 5 yaşında da yapılmaktadır. Ancak çoğu anne baba çocuklarının sünnetini, çocuk travma yaşamasın diye doğar doğmaz yaptırıyorlar.

Sünnetin ideal yaşı 3-6 yaş arasıdır. Yenidoğan dönemi; cerrahi işlemin rahatlığı, yara iyileşmesinin çabuk olması, sünnet sonrası bakımın kolaylığı ve henüz kişilik oluşmadığı için psikolojik travma oluşturmaması nedeniyle sünnet için en ideal dönem olarak kabul edilmektedir.

Bebek 2500 gr ağırlığında ve 24 saati geçmişse yeni doğan bebeklerin sünnet olmalarında hiçbir sakınca yoktur. Burada mühim olan sünneti uzman kişilerin yapmış olmasıdır.

Sünnet genel ve lokal anesteziyle yapılır bu tercihe kalmış bir durumdur. Ancak uzmanlar genel anestezinin çok daha uygun olduğunu vurgulamaktadırlar… Çünkü lokal anestezide direk çocuk penisine yapıldığı için çocuk travma geçirebilir. Lokal anestezi için 3 aydan küçük bebekler uygundur.

sünnet

Komplikasyon ve sakıncalar

Sünnet sırasında derinin fazla kesilmesi, kötü nedbe dokusu kalması, kanama, şekil bozuklukları, idrar yolunun zarar görmesi gibi kalıcı sakatlıklar ve enfeksiyon karşılaşılabilecek problemlerdir. Konuda deneyimli kişilere yaptırılması ile bu tür komplikasyonlar en aza indirilebilmektedir.

Uyarılar

Halk arasında doğuştan sünnetli ya da peygamber sünnetli olarak bilinen hipospadias durumu varlığında kesinlikle sünnet yaptırılmamalıdır. Bu durumun ameliyatla düzeltilmesi gerekir.
Ailede kanama hastalığı olan, düşme ya da diş çekimi sonrası uzun süre kanama öyküsü bulunan, iğne yapıldıktan sonra veya bir darbe sonrası büyük şişlik ve çürükleri oluşan, zaman zaman kendiliğinden diş eti ya da burun kanaması olan çocukların mutlaka kan testleri yapıldıktan sonra sünnet edilmeleri gerekir.
Ailede bulunan kronik (müzmin) hastalıklar, önceden geçirilmiş önemli rahatsızlıklar (hastanede yatmayı gerektiren) ve ameliyatlar da girişimi yapacak olan hekim tarafından bilinmelidir.
Sorunları olan hastalarda sünnetten önce gerekli önlemler alınarak tehlikeli durumlar oluşmasının önüne geçilebilmektedir.

sunnet1

Sünnet sonrası bakım

Hastanemizde kullanılan Plastibell yöntemi nedeniyle herhangi bir pansuman ya da bakım gerekmemektedir. İlk 24 saat düzenli ağrı kesici ve 3 gün süreyle yaraya antibiyotikli merhem kullanılması önerilir. Sünnet işleminin ertesi günü banyo yapılabilir. İşleme bağlı şişlik, hafif pembe lekelenmeler olabilir. Cerrahi iyileşme birkaç gün içinde olmakla beraber, görüntü olarak tam iyileşme 3 haftayı bulur.

 

 

 

 

 

 

 

admin

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved