Yukarı

Sezaryene Neden Olan Durumlar

Sezeryan ile doğum doktorlar tarafından önerilmese de bazı durumlarda bu yönteme başvurulmak zorunda kalınılıyor. Sizin de aşağıda yer alan problemleriniz mevcutsa hem kendi sağlığınızı hem de bebeğinizin sağlığı için sezeryan yöntemine başvurmanız en iyisi olacaktır.

1- Bebeğin anne karnındaki duruşu Bebek ilk haftalarında baş yukarı şekilde durar ve ilk başlarda oldukça küçük olduğu için anne karnında istediği pozisyonda durabilir. Fakat bebek özellikle 36. haftadan sonra hemen hemen büyümesini tamamlar ve anne karnına anca sığar. Anne karnında bebeğin yeri çok kısıtlı olduğu için sabit durmaya başlar ve doğuma hazırlanır. Eğer bebek 40. hafta sonunda baş kısmı aşağıda değilse veya farklı bir konumdaysa normal doğum yapılamaz. Çünkü rahim kısmından ilk olarak baş kısmının çıkması gereklidir. Aksi durumda sezeryan yöntemine başvurulur.

2- Bebeğin kilolu ve iri olması Doğum öncesinde hamile bayanlar sık sık ultrasona girerler ve bebeğin durumu dikkatle incelenir. Bebeğin 40. hafta içerisinde boyutları, yaklaşık kilosu ölçülür ve eğer bebek 4.5 kilogramın üzerindeyse sezeryanla doğum yöntemine gidilir. Bu kiloya sahip bebekle normal doğuma gidilirse tehlikeli sonuçlar ortaya çıkabilir.

3- Annede oluşan çatı darlığı Eğer annenin bebeğini doğurması için gerekli olan çatı genişliği mevcut değilse doğum sezeryan şeklinde olur.

4- HSV enfeksiyonu kapma olasılığı Anneden bebeğe virüs geçme olasılığı var ise (Bu enfeksiyonun adı: HSV) doğum şekli sezeryan olur. Çünkü bu virüs bebeğin santral sinir sistemini ciddi şekilde etkiler. Bu virüs bulaşıcılığı sezeryan ile kesin çözüm olamayabiliyor. Bazen bu virüs sezeryanla dahi bebeğe bulaşabiliyor.

zeynep

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved
ankara escort