Yukarı

SEZARYEN ÖNCESİ HAZIRLIKLAR VE YAPILMASI GEREKENLER

Sezaryen ameliyatından önceki günlerde hastanın evinde yapması gereken ve hastaneye yatış yapılan gün hastanede uygulanan hazırlıklar;

Sezaryen olarak yapılacak doğumdan önce yapılması gereken çeşitli hazırlıklar mevcuttur. Bu hazırlıklar hastaneye gitmeden önce anne adayının yapması gereken ve hastane sürecinde yapılan hazırlıkları kapsar.

Yapılan hazırlıkların büyük bir kısmı genel olarak ameliyatlardan önce yapılan hazırlıklara benzer.

Sezaryen doğumdan önce evde yapılması gereken 7 hazırlık:

Çoğunlukla sezaryen doğumdan önce anne adayının bir gün öncesinden duş alması tavsiye edilir. Bunun sebebi de ameliyat için hijyenin sağlanması ve karşılaşılabilecek enfeksiyon risklerinin azaltılmasıdır.
Sezaryen doğuma yaklaşık olarak bir hafta kalmış iken, karın bölgesi ve pubik (genital) bölgesine traş ya da ağda gibi yöntemlerin uygulanmaması gerekir .Traş ya da ağda yapmak ameliyat sonrası yara olacak alanın enfeksiyon kapma riskini arttırır. Sezaryenin yapılacağı gün, hastanede ihtiyaç duyulursa personel tarafından ameliyat yapılacak alandaki tüyler traş edilir.
Şeker hastalığı, yüksek tansiyon, guatr, astım gibi sorunlar sebebiyle ilaç kullanan kadınlar, ilaçlarını mutlaka hastaneye de götürmelidir.
Hastaneye giderken anne adayı mutlaka doğum çantasını hazırlamalı. Doğum çantası mümkünse ameliyattan önce hazır edilmelidir.
Sezaryen yapılacağı gün, hastaneye giderken hamilelik ile ilgili takip belgeleri ve tahlil sonuçları mutlaka yanınızda bulundurulmalıdır.
Operasyondan bir gün önce, sigara- alkol ve doktorun tavsiye ettiği ilaçlar haricinde herhangi bir şey kullanmamanız gerekir.
Hamilelikte heparin ve farklı kan sulandırıcılar şeklinde tabir edilen ilaçları operasyondan ne kadar önce bırakmanız gerektiği hususunda doktorunuz tarafından bilgilendirileceksiniz.

Sezaryenden doğumdan önce ne zaman yemek yemeliyim?

Sezaryen doğum aç karnına yapılan bir ameliyattır. Bu sebeple kadının ortalama olarak ameliyattan önce 8 saat yemek yememesi gerekir. Ameliyat zamanına 8 saat kalan hasta hiçbir şekilde yemek yememeli, sıvı herhangi bir şey içilmemelidir. Buna su da dahildir. Şayet sezaryen sabah yapılacaksa bir gece önce hafif bir akşam yemeği yenilebilir. Ancak gece hiçbir şey tüketilmemelidir.

Ağır yemekler tüketmekten kaçınılmalıdır. Karında şişlik yapacak besinlerden özellikle kaçınmak gerekir. Özellikle yasak olan bir yemek ya da meyve yoktur. Fakat hastanın aşırı yemekten kaçınması gerekir. Ameliyattan bir gün önce oldukça hafif yemekler tüketilmelidir.

Hastanede yapılan 9 hazırlık:

Hastaneye yatışınızın yapılmasından sonra uygulanacak diğer operasyon ve diğer işlemlerle ilgili eşinizi ve sizi bilgilendiren bir yazı size temin edilecektir. Anne adayı,operasyon ileilgili ve olabilecek riskler ve yan etkiler ile ilgili bilgilendirilir ve imza ile bunları onaylar.
Sezaryen doğumdan önce hastanede lavman ile barsaklar hazırlanır.
Operasyon bölgesinde şayet ihtiyaç duyulursa ilgili bölge traş edilir.
Muayene ve ultrason yapılması gerekiyor ise sezaryenden önce yapılır.
Operasyon tahlilleri uygulanır ve anestezi doktoru anneye çeşitli sorular sorar. Buna göre de anestezinin şekline karar verir.
NST çekilmesi ya da doppler aracı ile bebeğin kalp atışları incelenir.
Operasyon ile ilgili tahliller çeşitli hastanelerde sezaryen günü hastaneye yatış ardından yapılabilir. Ancak diğer hastanelerde ise sezaryenden bir gün önce yapılabilir. Bu tahlil neticeleri ile birlikte anestezi uzmanı kadını muayene eder. Bundan sonra da anestezi açısından uygun olana karar verilir. Anestezi hakkında kadına bilgi verilir.
Kadında şayet kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ya da astım gibi sorunlar mevcut ise bu konuda muayenelerin yapılması gerekebilir.
Sezaryenden önce su ve yeme-içme yasaktır. Ancak tansiyon, guatr gibi sorunlara sahip kadınların sezaryen öncesi sabah bir kaç yudum su ile bu ilaçları almaları gerekebilir. Bu konuda doktorunuzu bilgilendirmeniz ve talimatlarına göre hareket etmeniz gerekir.
sezaryen öncesi hazırlık

Ameliyathanede yapılan 4 hazırlık:

Ameliyathanede: anestezi doktoru, kadın doğum uzmanı, hemşireler ve anestezi teknisyenleri ile diğer yardımcı personeller yer alır.
Ameliyathaneler, enfeksiyon riskini azaltmak adına soğuk olabilir. Bu sebeple anne adayı odaya ilk girdiğinde üşüyebilir.
İdrar sondası ameliyathanede uygulanır.
Anestezi doktoru anne adayına, uygun gördükleri anestezi yöntemini uygularlar.
Ameliyat ardından yapılan 9 hazırlık:

Bebek dünyaya gelir gelmez, ısıtıcı yanındayken temizlenir.
Nadir olarak bebeğin küveze alınması gerekebilir. Böyle bir durumda bebek derhal ilgili alana götürülür.
Bebeğin durumunda herhangi bir sorun yoksa doğum ardından anne ile teması kısa sürede sağlanır.
Doğum ardından çoğunlukla 6 saat sonra annenin sulu besinler tüketmesine izin vardır. Ancak 6 saat boyunca herhangi bir şey yemesi yasaktır.
Sezaryen yapıldıktan 6 saat sonra idrar sondası alınır ve kadının ayağa kalkmasına izin verilir.
Ameliyattan sonra 6-12 saat süre ile serum ve damardan ilaç tedavileri devam eder.
Doğum ardından kan uyuşmazlığı sorunu mevcut olan ailelerde bebeğin kan grubu araştırılır ve şayet bebeğin kan grubu pozitif ise kadına kan uyuşmazlığı iğnesi uygulanır.
Çoğunlukla sezaryendan 24-48 saat sonra yara alanında bulunan bandaj çıkarılır.
Sezaryen doğumdan sonra kadın çoğunlukla hastanede 1 ya da 2 gün istirahat eder, daha sonra ise evine gidebilir.
sezaryen doğum

Hastaneye giderken sakıncalı olan 6 durum:

Herhangi bir şekilde makyaj yapmak sakıncalıdır.
Tırnaklarda oje bulunmamalıdır.
Takma diş kullanıyorsa çıkartılmalıdır.
Kontak lens takmak sakıncalıdır.
Herhangi bir şekilde aksesuar, takı kullanmamalısınız.
Piercing kullanıyorsa çıkartılmalıdır.

zeynep

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved
ankara escort