Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
Polikistik Overde Gebelik (Hamile Kalmak)

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

Polikistik Overde Gebelik (Hamile Kalmak)

Bu sendromu yaşayan bir çok kadında hamilelik durumu yaşanabilir. Polikistijk over sendromunda (PKO, PCOS) hastaların en çok merak ettikleri soruların ilk sırasında, polikistik overe sahip olan kadınların içerisinde hamile olanlar var mı? Hamileliği engeller mi? Kısırlığa sebep olur mu? Hamileliğe herhangi bir zarar verir mi? Polikistik over ile hamile kalmak mümkün mü, riskli mi? gibi sorular gelmektedir.

Kısacası bu soruların cevabı; elbette ki polikistik over hastaları hamile olabilir. Ancak bazı durumlarda diğer kadınlara göre hamilelik daha geç sağlanabilmektedir. Bu konunun detaylı bir şekilde açıklaması ise, aşağıda ki maddelerde bulunmaktadır.

1 ) Polikistik overde hamilelik neden daha geç elde edilebilir?

Polikistik overde hamile olmayı geciktiren en önemli sebep, yumurtlamanın gerçekleşmemesi veya düzensiz bir şekilde gerçekleşmesidir. Bu sebepten dolayı, hamileliğin daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için, yumurtlama düzenleyici tedaviler verilir. Ancak polikistik over hastaları bazen kendi kendine ve tedavi olmadan, çok çabuk, evlendikten sonra birkaç ay sonra hamile olabilmektedir. Hamilelik her zaman zor, geç ve tedavi ile gerçekleşecektir diye bir kaide de bulunmamaktadır.

2 ) Polikistik overde hamilelik için ne gibi tedaviler uygulanır?

Polikistik overde ilk olarak, fazla kiloların bulunması halinde, kiloların verilmesi gerekmektedir. Fazla kilolardan kurtulmak, hem yumurtlamanın düzenlenmesine yardımcı olur, hem de hamile olabilme ihtimalini arttırır.

Bütün bunların haricinde, klomifen sitrat (klomen, serophene) bir takım ilaçlar ovualasyon yani yumurtlama elde etmek amacı ile genellikle 6 ay boyunca kullanılır. 6 ay içerisinde klomifen ilaçları ile hamilelik elde etme oranı ortalama %40 ile %50’dir. (% 80 ovulasyon elde edilir, %40 ile %50 hamilelik elde edilir.)
6 aylık tedavinin ardından, klomifen ile hamileliğin gerçeklememesi halinde, genellikle gonadotropin (iğne ile tedavi) uygulanır. 3 ay ile 6 ay gonadotropin uygulaması ile hamilelik gerçekleştirilemez ise, o zaman son çare olarak tüp bebek (IVF) uygulaması yapılır.

Klomen ve gonadotropin tedavilerine aşılama (IUI) takviye edilebilir.

Polikistik overde ameliyat konusunda da ifade edildiği gibi, bir takım hastalarda tüp bebek tedavisi uygulanmadan önce ameliyat ile drillig yapmak, bir başka tedavi seçeneği olarak kabul edilmektedir.
3 ) Polikistik overde hangi durumlarda tüp bebek (IVF) uygulanır?

Ovulasyon indüksiyonu (klomen, gonadotropin, aşılama) uygulandığı halde hamileliğin elde edilemediği durumlarda
HSG’de (rahim filmi) tüplerin kapalı teşhis edilmesi durumunda
Anne yaşının büyük (35 üzeri) olması
İleri evre endomtriozis teşhis edilmesi
Sperm miktarı veya morfolojisinin anormal olması durumunda
Polikistik over hastalarında uygulanan tüp bebek (IVF) uygulamasında elde edilecek olan başarı olasılığı, diğer hastalarda olan tüp bebek başarısı ile aynıdır. Ancak fazla kilo (obezite) polikistik over hastalarında tüp bebek uygulamasının başarı şansını düşürmektedir ve düşük riskini arttırmaktadır.

4 ) Polikistik over hastalarında hamilelikte artan riskler nelerdir?

Düşük riskinin normalden dahaçok olduğunu gösteren araştırmalar mevcuttur (Bu bilgi çok kesin olarak bilinmemektedir. Ancak bu konu hakkında daha fazla araştırmaya gerek olduğu bildirilmektedir)
Hamilelik ile alakalı olarak ortaya çıkan diabet (Gestasyonel diabet, şeker hastalığı)
Hamilelik ile alakalı olarak ortaya çıkan yüksek tansiyon (hipertansiyon, preeklampsi)
Erken doğum
Düşük doğum ağırlığı (SGA)

admin

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved