Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
Perimortem Sezaryen

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

Perimortem Sezaryen

Perimortem sezaryen veya postmortem sezaryen annenin hayatını kaybetme riski olan ciddi durumlarda bebeği kurtarmak için uygulanır.
PERİMORTEM ( POSTMORTEM ) SEZARYEN NEDİR? HANGİ DURUMLARDA UYGULANIR?

Sezaryenle doğum şeklinden birisi olan perimortem sezaryen yapılabilmesi için annenin hayati önem taşıyan bir rahatsızlığının olması ya da kaza geçirmiş olması gerekmektedir. Çünkü bu teknikle yapılacak operasyonda amaç sadece bebeği kurtarabilmektir. Eğer annenin beyin ölümü gerçekleşmiş ise ya da hayatta kalma şansı tükenmişse tercih edilebilecek bir doğum şeklidir.

Perimortem sezaryen hangi durumlar yapılır?

Anne trafik kazası geçirmiş ve yaşama şansı kalmamışsa
Anne intihar etmiş ve ölmek üzere ise
Deprem gibi doğal afetlere maruz kalmış, 24.haftasını aşmış gebeliklerde
Ciddi derece kalp rahtsızlığı gibi kronik hastalığı olan annelerin hayatını kaybetmek üzere olması durumunda
Tromboemboli durumlarında
Amniyotik sıvı embolisi durumlarında
Travmalar- şiddetli kanamalar gibi durumlarda annenin hayatı son bulmak üzere ise
Her hangi bir rahatsızlıktan ya da kazadan ötürü annenin yaşamını kaybetmek üzere olması halinde hayata döndürebilmek adına öncesinde bir takım tedaviler, acil müdahaleler yapılmaktadır. Sonrasında umut kalmamışsa bebeği kurtarabilmek adına bu teknikle doğum sağlanabilinmektedir.

Perimortem tekniksel olarak annenin ölmek üzere olduğu esnada bebeğin kurtarılma operasyonunun ismidir.

Postmortem ise anne kalbi durmuş ve bebeğin yaşama şansının olduğunun bilindiği durumlarda uygulanan operasyonlardır.

Anne kalbi durduktan sonra bebeğinde ölme ihtimali yükselecektir. Bu durumda acil olarak işlemleri yürütmek ve bebeğin kurtulmasını sağlayabilmek adına büyük çaba gerekmektedir.
Aynı zamanda 24 haftaya erişmemiş bebeğin perimortem sezaryeni ile doğum yapılması durumu çok fazla bir şey ifade etmeyecektir. Çünkü bebek henüz bağımsız yaşamsal ayrıcalıklara sahip yetide olmayacak, alınması ile de dış ortamda yaşatılabilme şansı olmayacaktır.

Perimortem sezaryen ne zaman uygulanmalıdır?

Solunum ve kalp fonksiyonları sonlanmış annelere resusitasyon uygulamaları yapılacak ve bu fonksiyonların devamlılığı sağlanmaya çalışılacaktır. Ancak kalp atışı elde edilememişse sezaryene alınarak doğum sağlanacaktır. Eğer kalp atımı elde edilebilirse doğum başlatılmayacaktır.
Annenin kardiyak arresti anlaşıldığı vakit zaman kaybı yaşanmadan bebeğin doğumla alınması bebek yaşamı için önemli olacaktır. 4 dakika kadar kısa süre içerisinde perimortem sezaryen uygulaması başlatılarak beşinci dakikada bebek dünyaya gelmiş olmalıdır. Bu operasyona karar vermek 5 dakika kadar kısa sürede bunları yapabilmek tüm teknik personeli zorlayacak bir durumdur.
Bir hayat kurtarılırken annenin yaşamını yitirmiş olması acı olsa da 1 dakika kadar kısa sürede doğumun gerçekleşebilmesi adına tecrübeli ve emin adımlarla işlemler yürütülecektir.
Perimortem sezaryenle bebeğin hayatta kalmasını etkileyecek faktörler;

Gebeliğin kaçıncı haftada olduğu
Annenin kalbinin durmasından sonra doğumun ne zaman gerçekleşebildiği
Anneye uygulanmış olan resusitasyonun efekti vitesi
Yeni doğan bakım ünitesinin bebek sağlığı için yeterli imkânlar sunabilmesi ve neonatologların hastanede varlığı
Doğumu gerçekleştirecek kurumun yeterli teknik donanıma sahip olması ve hekimlerin tecrübeli olması

zeynep

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved