Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
NİŞAN GELMESİ (NİŞAN KANAMASI)

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

NİŞAN GELMESİ (NİŞAN KANAMASI)

Hamilelik boyunca rahim ağzında çeşitli salgılar oluşur ve bu salgılar rahim ağzında birikir. Bu sebeple de rahim ağzı tıkanır. Bu salgılar sümüksü bir yapıdadır. Bunlara, ”mukus tıkacı” da denilir.
Bu oluşan tıkaç, bebeğin korunmasını sağlar. Bebeğinizi ve sizi enfeksiyonlardan korur. Gebelik artık sona yaklaşmışken rahim ağzında oluşan değişiklikler sebebiyle bu tıkaç düşer. Toplum arasında da bu duruma ”nişan gelmesi” denilir.

Anne adayı bu tıkacı tuvalete gittiğinde fark edebilir ya da iç çamaşarında görebilir. Genellikle nişanın yanında anne adayı biraz akıntı da tespit edebilir. Bu akıntı, genellikle koyu kahverengi ve pembe renk tonlarındadır.
Nişan, annelerin bazılarında 36. gebelik haftasında dahi gelebilirken, bazı anne adaylarında ise gebeliğin son zamanlarında gelebilir. Kimi zaman bu nişan, oldukça zamana yayılarak gelir. Bu sebeple anne adayı nişanın geldiğini fark etmeyebilir.

Bu tıkaç, gebelik süresince oluşan akıntıların içinde de gelebilir ve gene anne adayı nişanı fark etmeyebilir.
Bu sebeple akıntı ile nişanı ayırt etmek için rengine ve miktarına bakmak gerekir.
Şayet akıntınız açık kırmızı renkte ve miktarı-yoğunluğu artmış ise, doktorunuza bu durumu bildiriniz. Nişanınız gelmiş olabilir.
36 hafta itibari ile böyle bir akıntı ile karşılaşırsanız, doktorunuza bu durumdan zaman kaybetmeden haber vermelisiniz.
Doğum ne zaman başlar?

Nişan gelmesi, doğumun yaklaştığının habercisidir. Ancak nişan gelikten sonra net bir şekilde doğumun başlayacağı zamanı kestirmek zordur. Kimi zaman nişan geldikten saatler sonra doğum gerçekleşebilirken, kimi zaman günler hatta haftalar sonra da doğum başlayabilir.

Doğum öncesi anne adayının vücudunda yaşanan değişimler, doğumundan hemen önceki saatlerde başlayabileceği gibi, bir ay gibi uzun bir süre önceden de başlayabilir. Doğumdan önce rahim ağzı genişlemeye başlayacaktır. Bununla beraber rahim ağzı incelir de. Ancak bu belirtileri siz fark edemezsiniz. Doktorunuz bu durumu anlayabilir. Ancak anne adayının da doğumun yaklaştığını fark edebileceği 8 belirti mevcuttur.

Karnın inmesi:
İlk defa doğum yapacak olan anne adayları çoğunlukla anne doğum başlamadan önceki 2- 4 hafta içerisinde karınlarında bir değişiklik fark ederler. Bebek artık doğum kanalına girmeye başlamıştır. Anne adayı özellikle son üç aylarlada görülen nefes darlığı sorununun hafiflediğini fark edecektir.
Leğen kemiği bölgesi ve makattaki basınç hissi:
Bebeğin artık doğum yaklaştıkça aşağı inmesi sebebiyle yük hissedilmeye başlar. Bu etkide basınç hissine neden olur.

Kilo verme ya da kilo alımının durması:
Anne adayı artık dokuzuncu ayına girdiğinde kilo almamaya başlar, ya da kilo alımı oldukça yavaşlar. Bazı anne adayları doğum yaklaştığı zaman kilo dahi verebilir.
Enerjide azalma:
Özellikle dokuzuncu ay içerisinde anne adayı kendini oldukça yorgun ve bitkin hissetmeye başlar. Bazı anne adayları ise tam tersine oldukça enerjik ve hareketli olabilir.
Sümüksü tıkacın düşmesi:
Doğum yaklaştıkça rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başlar. Bu sebeple de rahim çıkışını tıkayan sümüksü tıkaç düşebilir. Bu tıkaç, ilk gerçek kasılmalardan bir ya da iki hafta önce veya doğum başladığı anda vajinadan düşer.
Pembe ya da kanlı nişan:
Rahim ağzı doğum yaklaştıkça incelir. İnceldiği içinde bu alanda bulunan kılcak damarlarda çatlama görülür. Bu sebeple akıntılar pembe rengine döner. Bu nişan çoğunlukla bebeğinizin 24 saat içerisinde dünyaya geleceğini belirtir. Ancak doğumdan birkaç gün önce de nişan gelebilir. Bu sebeple nişanınız gelir gelmez doktorunuza haber veriniz.
Braxton Hicks kasılmaları:
Braxton Hicks ismi verilen kasılmalar gebeliğin üçüncü üç aylarında doğuma hazılık için başlayan kasılmalardır. Bu kasılmalar, doğumu sağlayacak gerçek kasılmalar için alıştırmadır. Braxtın Hicks kasılmaları sancılı kasılmalar değildir. Düzenli aralıklarla olmazlar. Ancak bu kasılmaların sancılı bir hale dönmesi ve şiddetini giderek arttırmasının yanı sıra, düzenli aralıklarla olması doğum sancılarına işaret edebilir. Artık anne adayı gebeliğin son ayına girdiğinde bu kasılmalar sık sık, düzenli ve şiddetini artar bir şekilde yaşayabilir.

İshal:
Anne adaylarının bazıları doğuma çok az bir süre kalmışken ishal olabilirler.
YALANCI DOĞUM BELİRTİLERİ

Şayet sizde sayacağımız belirtiler mevcut ise, büyük ihmalle yalancı doğum sancıları yaşıyorsunuz ve doğum henüz gerçekleşmiyor:

Kasılmaların şiddeti git gide artmıyorsa,
Kasılmalar düzensiz oluyorsa ve sık sık değil ise,
Ağrı sırtta değil ancak karnın aşağısında hissediliyorsa,
Yürümekle, masajla, dinlenmekte kasılmalar hafifliyorsa,
Şayet nişan geldiyse ancak rengi kahverengi ise. Kahverengi nişan çoğunlukla cinsel ilişkide bulunmakla ya da vajinal muayene ardından geçen 48 saat içinde anne tarafındna fark edilebilir. Ancak nişanınız parlak kırmızı ya da pembe tonlarındayse zaman kaybetmeden doktorunuza haber veriniz.
Kasılmalarla bebeğin hareketleri nispeten artıyorsa.

GERÇEK DOĞUM BELİRTİLERİ

Doğum öncesi yaşanan kasılmalar, önceden yaşanan kasılmalara göre daha güçlü ve daha sık yaşanıyorsa, gerçek doğum sancıları olabilir. Bu belirtiler, gerçek sancıların ve doğumun habercisidir:

Kasılmalarınız hareket etmeniz, masaj yapmanız durumunda artış gösteriyorsa ve azalmıyorsa,
Sancı sırtınızda başlıyorsa ve karnınıza doğru yayılma gösteriyorsa, bunun dışında sacılar oldukça düzenli şekilde geliyorsa ve pozisyon değiştirmekle hafiflemiyorsa.
Bu durumda sancıların ne kadar aralıklarla geldiğini ve kaç saniye sürdüğünü kaydedin. Doktorunuza bilgi verin

Kasılmalar git gide daha da sıklaşır ve şiddetini arttırıyor ise,
Pembe ya da kanlı nişanınız gelmiş ise,
Su kesesi yırtılıp suyunuz gelmiş ise. Bu su kesesi bebeğinizin içinde yüzdüğü ve onu koruyan amniyon sıvısıdır. Bu kese doğum gerçekleşmeden önce yırtılır ve içerisinde su kontrolsüz bir şekilde boşalır.Şayet bebeğiniz başı doğum kanalına inmiş ise, suyunuz az gelebilir. Bebeğin başı yolu kısmen de olsa kapatıyor olabilir. Su geldiği zaman sancılarınız başlamamış olsa dahi, mutlaka hatsaneye gitmeniz gerekir. Suyun boşalması, sizi enfeksiyonlara karşı açık hale getirir.

zeynep

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved