Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
Migreni Rahatlatan Yöntemler

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

Migreni Rahatlatan Yöntemler

Migren daha çok kadınların yakalandıkları şiddetli baş ağrısı çeşitlerinden biridir. Öncelikle migren hastalığının tanımını yapmakla işe başlayalım. Migrenin ne olduğunu bilirsek ona göre çareler arayabiliriz. Her hastalıkta olduğu gibi migrenin de doğal yol ve yöntemlerle tedavi edilmesi mümkün. Migrene bitkisel destek ürünleri, alternatif tıp yöntemleri veya basit birkaç öneri ile başağrısı ataklarını geçiştirebilirsiniz.
Migrenin tanımını yapmakla işe başlayalım. Migren; kafa bölgemizin alın ve şakaklara doğru çoğunlukla ataklar halinde gelen şiddetli ağrıya neden olan bir hastalıktır. Ağrı ataklarının sıklığı 4 saatten 72 saate kadar değişen sürelerde gerçekleşme olasılığı bulunmaktadır. Migren hastası, ataklar arasında kendini normal hissetmekle beraber bir sonraki migren atağın endişesini taşır. Daha önceleri tıpta baş ağrısı tipi olarak bilinen migren, şimdilerde nörolojik bir hastalık biçimi olarak kabul edilmektedir.

Migren ağrısı genellikle orta şiddette ya da şiddetlidir ve kişinin normal aktivitelerine engel koyabilir; hem migren yakınması olan kişinin hem de yakınlarının yaşam kalitesini bozmasının sebebi olabilir. Baş ağrısı zonklayıcı ya da nabızla birlikte atan şekilde hissedilebilir ve başın tek bir yanında yerleşimi olabilir. Bulantı, kusma, ışığa veya sese karşı hassasiyet, baş ağrısını tetikleyen etkenler olarak belirtilmektedir.

Migren, kadınlarda erkeklerden daha sık görülür; kadınlarda %18.6 ve erkeklerde %6.5 oranında migren rahatsızlığı görülmektedir. Birçok kişide ağrı ve diğer semptomlar o kadar şiddetlidir ki, sadece karanlık bir odada yatıp uyumak isterler. Bu da günlük yaşantıyı aksatır. Oysa ki migren günümüzde ilaçla veya alternatif tıp yöntemleriyle tedavi edilebilmektedir.

Dünyada bir çok kişinin en büyük sorunu olan migrenin evde tedavisi ile ilgili Zaman gazetesinin Foxnews’e dayandırdığı haberine göre aşağıdaki doğal yol ve yöntemleri denemek migren ağrılarına iyi gelebiliyor.

Migren ağrısı için yöntemler

Su için
Dehidrasyon baş ağrısının nedenlerinden biri olabilir.

Kafein alın
Kafein iki tarafı keskin bir kılıçtır. Başağrısına çare olabilir ve engelleyebilir. Kafein kan damarlarını daraltabilir, ağrıyı azaltabilir. Ancak bazı insanlarda kafein başağrısını tetikleyebilir. Eğer birisi aşırı derecede kafein kullanıyorsa, mevcut başağrısını kötüleştirerek geri tepen başağrısına neden olabilir.

Başınızı saç bandıyla sarın
Bu yöntem çok eskilerden beri denenmiştir. Bazı insanlar, bunun işe yaradığını iddia ediyor.

Migren ağrısını tedavi eden şifalı bitkiler

Lapaza çiçeği
En etkili doğal ilaç olan lapaza çiçeği, alt üst olmuş mideyi yatıştırmasının yanında migren ağrısının ve astımın tedavisinde çok etkilidir.

Balık yağı
Balık yağını kullananlar, yağın iltihabı azalttığını ve şakaklarınızdaki kan damarlarını daraltarak işe yaradığını iddia ediyorlar.

Nane yağı
Başınızın ağrıyan kısımları üzerine ovalayarak sürün. Nane yağının migrene iyi geldiğine dair literatür olmamasına rağmen, insanlar migrene iyi geldiğini söylüyor.

Zencefil yiyin ya da zencefil kapsülleri için
Hiç kimse bunun nasıl işe yaradığını bilmiyor. Ancak zencefil açıkca mide bulantısını azaltıyor.

Magnezyum
Günde 400-600 mg alındığında, magnezyum menstrüelle ilişkili ve aurayla ilişkili migrenlerde etkilidir. Ancak, çok fazla magnezyum içmek ishale neden olabilir.

B2 vitamini
Günlük 400 mg alınan B2 vitamini, migren için önleyici rol oynar. Ancak B2 vitamini bazı kişilerde sık idrara çıkma ya da koyu renkli idrara neden olabilir. Bu nedenle dozu iyi düzenlenmeli.

Koenzim Q10
Günde 300 mg alınması halinde, başağrısını azaltmada etkilidir. Ancak çok pahalı olabilir.

Soğuk ya da sıcak kompres
Bu kimsenin niçin iyi geldiğini bilmediği diğer bir çaredir. Fakat, plasebo etkisi yapabilir, hastalarda oyalacı bir etki oluşturur

admin

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved