Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
Kronik Bronşite İyi Gelen Bitkiler

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

Kronik Bronşite İyi Gelen Bitkiler

Kronik bronşit çocuk, genç, yaşlı tüm insanların zaman zaman yaşadıkları kötü hastalıklardan biridir. Kronik Bronşit akciğer hava yolları iltihabı olarak bilinen bir hastalıktır. Bu hastalık ÜSYE sınıfına dahil bir rahatsızlıktır.

Bronşit, genellikle hafif ya da ağır seyreden çeşitli hastalıklardan sonra ciğeri tutar. Bu hastalığın tedavisi ve bakımı yapılmazsa kalıcı hasarlara neden olabilmektedir.

Yazımızda akciğer enfeksiyonları için etkili olabilen 5 çeşit şifalı bitkiden bahsedeceğiz.

Aşağıda sizlere tavsiye edeceğimiz şifalı bitkilerin ve kullanım yollarının akciğerlerimizdeki iltihabi vakaları iyileştirmenin yanında bronşitin yan etkilerinden olan öksürüğü de kesmeye yarayan özellikleri vardır.

Kekik:

Kekiğin bronşit için tedavi edici özelliği bazı bilimsel araştırmalarda gösterilmiştir. Kekik bronşit ve bunun gibi birçok solunum yolu enfeksiyonlarında oldukça etkili bir şifalı bitkidir. Özellikle çuha çiçeğiyle birlikte karışık çayı yapılan kekik Alt solunum yolu enfeksiyonlarında oldukça etkilidir. İyileşme zamanlarını önemli oranda azaltır.

Kekik Nasıl Hazırlanır?

Kekik ve çuha çiçeği şifalı bitkisi uygun miktarda karıştırılır, kaynamış su bu karışımın üzerine dökülür. Böylece Kekik çuhaçiçeği karışımı haşlanır. Uygun demlenme süresinden sonra ılık veya sıcak olarak tüketilir. Kekik çayı içerisine katılacak kabuklu limon çaya ayrı bir lezzet verirken kekik çayının iyileştirme gücünü de artırır.

ITIR ve ITIR Çiçeği:

Itır kumlu topraklarda yetişen her renkten çiçekler açabilen hoş kokulu ve tüylü dokuya sahip olan şifalı bir bitkidir. Itır çiçeklerinin özleri ılık suda inceltilerek kullanılır. Itırın bronşit gibi akciğer hastalıklarında kullanılmasına özellikle Avrupa’da çokça rastlanır. Avrupa’da bu şifalı bitkiler hakkında çalışmalar yapılmış ve kontrollü deneylerle iyileştirici yönleri ortaya çıkartılmıştır.

Bronşit tedavisinde ıtır bitkisi çayı içilerek ya da buharı solunarak kullanılır. Buna göre uygun miktarlarda hazırlanmış ıtır bitkisi dal, gövde, yapraklar ve çiçek olarak bir kaba konur daha sonra kaynamış su bu kabın içerisindeki bitkinin üzerine dökülerek bitki haşlanır. Buharı solunurken demlenmiş olan bitkinin çayı içilir. Itır bitkisinin sakinleştirici, kan seyreltici, idrar söktürücü ve ürtiker yatıştırıcı özellikleri de vardır.

Turunçgiller:

Turunçgiller terimini söylerken mandalina, portakal, greyfurt veya limondan bahsediyoruz. Turunçgillerde bol miktarda C vitamini bulunur. Bu vitamin vücudun savunma sistemini takviye eden mucizevi birer şifalı bitkilerdirler. Turunçgillerin posasıyla beraber yenmesi, kabuklarının yapılacak olan şifalı çaylarda kullanılması ve sularının sıkılarak içilmesi sıkca kullanılan yöntemlerdendir. Ancak unutulmaması gereken bir durum vardır ki bu da vitaminlerin ısıya ışığa ve bayatlamaya karşı dayanıksızlığı vardır. Yani hazırlanan turunçgiller bekletilmeden tüketilmelidir. Özellikle sabahları tüketilen turunçgiller daha faydalı olabilir.

Okaliptüs Yağı:

Sadece okaliptüs yağı değil buna benzer birçok uçucu esansiyel yağlar bronşit tedavisinde öteden beri kullanılagelir. Bu tür yağlar göğüs ve boğaz bölgesine sürülebildiği gibi 200-300 miligrama kadarda içilirler.

Okaliptüs yağının sindirim sistemnde olumsuzluklara neden olduğu pek bildirilen bir durum değildir.

Kara Turp Kökü:

Karaturp kış sebzelerinden birisidir. Özellikle solunum yollarını yatıştırıcı etkisi dolayısıyla gerçekten isabetli bir sebzedir. Kara turp kökünün rendelenerek yenmesinin yanında bu bitkiden kıvamlı ilaçları da üretilebilir. Yapılacak oldukça basittir rendelenen kara turp kökünün üzerine bir miktar şeker dökülür bu şekilde buz dolabına konan rendelenmiş püre bir zaman sonra alınarak çay süzgecinden geçirilir. Yatmadan önce ve sabah kahvaltıdan sonra 1 tatlı kaşığı alınarak tüketilir.

 

admin

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved