Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
Kış Bahçesi Dekorasyon Önerileri

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

Kış Bahçesi Dekorasyon Önerileri

Kış geldi diye bahçenize, temiz havaya ve açık alanlara uzaktan bakacak olmanız sizi üzüyorsa üzerinde kontrolünüz olan bir şeyleri dönüştürme vakti geldi; mesela evinizin balkonunu, terasını ya da verandasını muhteşem bir kış bahçesine çevirme gibi! Rahat, sıcak ve samimi bir biçimde dekore edeceğiniz kış bahçesi, kış mevsimi boyunca zaman geçirmeyi en seveceğiniz yer olacak, bizden söylemesi. Üstelik önerilerimiz arasında farklı yaşam tarzlarına ve ihtiyaçlara yönelik kış bahçesi değerlendirme teknikleri de var. Hazırladığımız kış bahçesi dekorasyon tüyolarının size ilham kaynağı olması dileğiyle!

Ne için kullanacaksınız?

Bir kış bahçe dekorasyonu temasına karar vermeden önce kış bahçenizi tam olarak ne için kullanacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Kış bahçesi dediğimizde aklınıza sadece birkaç sandalye, belki bir-iki minder ve bir masanın olduğu camlı-bitkili bir alan geliyorsa çok şey kaçırıyorsunuz demektir! Huzurlu bir manzara ve keyifli bir ambians eşliğinde kış bahçenizden maksimum verim alabilmeniz için doğru kullanım alanlarına doğru dekorasyon tekniklerini uygulamanız gerek. Hemen birkaç fikir önerisi ile sizi şaşırtalım.

Öneri 1: Çalışma odası

Her startup garajdan çıkacak değil ya? Eğer home office ya da freelance çalışıyorsanız veya ofis dışında da bilgisayarla haşır neşir olmayı seviyorsanız kış bahçesi alanınızı bir çalışma odası olarak değerlendirmeniz mümkün. Verimli ve konforlu bir çalışma alanı yaratmak için öncelikle çalışma masanızı gün ışığı açısını göz önünde bulundurarak konumlandırmanız gerekiyor. Kış bahçesinin duvarları çoğunlukla cam olduğundan oda tahmin ettiğinizden de fazla ışık alacaktır, bu yüzden çalışma masanıza yerleştireceğiniz bilgisayarınızın ve ekranınızın da yansıma almayacak şekilde konumlanması gerekir. Öte yandan bilgisayar ekranından ziyade çalışma masanızda çoğunlukla kalem-kağıtla uğraşacaksanız o zaman masayı en çok ışık alan köşeye yerleştirmenizde fayda var.

Bununla birlikte kış bahçesini çalışma bahçesi olarak döşerken odanın, evin diğer odalarına nazaran her zaman bir tık daha soğuk olacağını unutmamakta fayda var. Elektrikli ısıtıcılar ile besleyebileceğiniz oda sıcaklığını fiziksel imkanınız varsa şömine ile de desteklemeniz mümkün. “Şöminenin çer-çöpü ile kim uğraşacak?” diyorsanız şömine görünümlü elektrikli ısıtıcılar olduğunu hatırlatmış olalım. Samimi bir görüntü veren koltuk şalları ve yumuşacık battaniyeler de işin bir diğer keyifli kısmı aslında.

Öneri 2: Misafir odası

Dairenizin net alanı küçük olabilir ya da tüm odalarını başka amaçlar için kullanıyor olabilirsiniz. Eğer bir misafir odası ihtiyacı hissediyor ancak evin içinde uygun bir oda bulamıyorsanız verandanızı misafir odası olarak kullanmanız mümkün. Misafir odası olarak kullanılan kış bahçesi, misafirlerinize sıradışı bir ziyaret deneyimi sunmakla kalmaz, her halükarda evinize de fazladan bir oda kazandırmış olur. Tabii neticede bir “balkon” olan kış bahçesini yataklı bir odaya çevirmenin zorlukları da yok değil.

Kış bahçesini misafir odası olarak kullanmadan önce takdir edersiniz ki odanın ısı yalıtımı konusunda kusursuz olması lazım; cam pervazlarının hava kaçırmadığına, odadaki ısıtma sisteminin yeterli olduğuna ve zeminin soğukluğunu kıracak yöntemlere (yün halı ya da halıfleks) başvurduğunuza emin olun.

Misafir odası olarak kullanılacak kış bahçesi için bir diğer önemli detay da perdeler. Her ne kadar muazzam bir yatıya kalma deneyimi ile buluşmuş olsalar da misafirlerinizin neredeyse tamamen aydınlık bir odada uyumak isteyeceklerine pek emin değiliz. Karartmalı blackout perdeler bu noktada bir numaralı kurtarıcınız oluyor. Dışarıdan gelen ışığı yüzde 99’a kadar engelleyen karartıcı perdeler sayesinde kış bahçesinin tüm camlarını adeta birer duvarmış gibi kapatmanız mümkün.

Öneri 3: Hobi odası

Tutkuyla bağlı olduğunuz bir hobiniz varsa sanatsal bir kış bahçesi bu hobiyi geliştirmeniz için kilit rol oynayabilir. Piyano, resim tuvali, örgü malzemeleri, en sevdiğiniz kitaplarla dolu bir kitaplık ya da kıymetli film arşiviniz, hobi odanıza yerleştirebileceğiniz eşyalardan yalnızca birkaçı. Bununla birlikte eğer siz de son dönemde alıp başını giden DIY akımının tutkunlarındansanız kış bahçenizi bir kendin-yap atölyesine de çevirebilirsiniz. Gelsin kavanozlar, gitsin boş koliler!

Öneri 4: Koleksiyon odası

Kış bahçesi deyip duruyoruz ama veranda ya da balkonunuz aslında bir “odaya” dönüşecek kadar büyük de olmayabilir. Ziyanı yok; ne kadar küçük olursa olsun evinizin yegane açık alanını plastik masa ve sandalye dışında değerlendirebileceğiniz önerilerimiz bitmez. Bir koleksiyon odasına ne dersiniz? Pul, madeni ya da kağıt para, shot bardağı, magnet, kar küresi, şişe kapağı, kartpostal, peçete, oyuncak araba, deniz kabuğu… Liste uzadıkça uzar. Haydi itiraf edin, koleksiyon yapasınız geldi, değil mi?

Koleksiyon yapmaya karşı özel bir ilginiz yoksa anı biriktirmek de bir seçenek, ne dersiniz? Birbirinden dekoratif çerçeveler eşliğinde sevdiklerinizle paylaştığınız en hatırlanası anılarınızı balkonunuzun duvarlarında sergileyebilirsiniz. Her balkona çıkışınızda adeta bir anı tüneline giriyormuş gibi hissetmek güzel olsa gerek!

Öneri 5: Kış bahçesi gibi kış bahçesi

“Hobi odası da neymiş, ben kış bahçesi gibi kış bahçesi istiyorum.” diyenleri de unutmadık. Tabii ki kış bahçesi dekorasyonundan bahsederken assolistin kendisine değinmeden olmaz. Geleneksel olandan vazgeçemeyenler için en kullanışlı kış bahçesi önerilerimiz şöyle:

Eminiz ki kış bahçenizi dekore ederken önceliğiniz bitkileriniz olacak. Tavsiyemiz, kış bahçesinde olmasını istediğiniz mobilyaları, bitkilerinizi yerleştirdikten sonra konumlandırmanız. Her çiçeğin, ağacın ve bitkinin sevdiği/sevmediği gün ışığı açıları olduğu için her birini farklı alanlara yerleştirmek durumunda kalabilirsiniz. Bitkilerinizin yerini sevdiğinden ve yetişme talimatlarına uygun şekilde yerleştirildiğine emin olduktan sonra oturma takımınızı ve geriye kalan eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz.

Bununla birlikte bahçenizi dört mevsim kullanmak istiyorsanız veranda çatınızın iç kısmını özel hasır çatı jaluzileri ile döşemenizde fayda var. Doğrudan gün ışığını yüzde 70’e kadar filtreleyen ve standart stor mantığıyla çalışan bu jaluzileri kış aylarında pasif hale getirmek için çekerek kapatmanız yeterli.

Bitki ve ısı sorunsalını çözümledikten sonra sıra belki de işin en zevkli kısmına, mobilya seçimine geliyor. İşin aslına bakarsanız bahçe mobilyaları seçenekleriniz sınırsız; hem geniş hem dar alanlar için pek çok farklı ebat ve tarz seçeneği mevcut. Eğer dar alanlı bir kış bahçesinden söz ediyorsak bir bahçe oturma takımından ziyade en küçüğünden bir köşe koltuk işinizi görebilir. Balkon salıncakları, armut koltuklar ve hamaklar da tercih edebileceğiniz diğer alternatifler arasında.

Peki hangi bitkiler?

Kış bahçesi demişken bu tip ortamları en çok seven bitkilere de değinmeden geçmemek lazım. Örneğin kadife çiçeğine ışık verin, gerisine karışmayın. Verandanın en fazla ışık alan yerine yerleştirdikten sonra kadife çiçeğini haftada bir sulamanız yeterli. Kolay yetişen, gölgeyi seven ve yaz boyu çiçek veren bir diğer ideal balkon bitkisi de begonya. Alanınız genişse ve kış bahçenize ormanvari bir hava katmak istiyorsanız bir numaralı tercihiniz ev palmiyesi, iki numaralı tercihiniz de limon ağacı olsun. Bir kış bahçesi vazgeçilmezi olan ortancaları da es geçmemek lazım; tabii onların sık ve bol sulanmaktan hoşlandığını ve sudaki pH değerinden kolayca etkilendiklerini de unutmamak gerek. Ağaçminesi, yaprak güzeli ve menekşeler ise bizim diğer favori balkon çiçeklerimizden.

admin

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved