Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
Kek Yaparken Farkında Olmadan Hemen Herkesin Yaptığı Hatalar

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

Kek Yaparken Farkında Olmadan Hemen Herkesin Yaptığı Hatalar

Herkes kek kabartamaz derler. Halbuki ilk öğrendiğimiz tariftir kekler. Annemizle mutfağa girip zevkle yaptığımız sonrada yanında sütle yemeye doyamadığımız bu atıştırmalığı hazırlarken neden kıvamını büyüdüğümüzde tutturamadığımızı hiç düşündünüz mü?

Biz sizin için düşündük ve bulduk. İşte kek yaparken yaptığımız 11 hata;

 

Malzemeleri oda sıcaklığında bekletmeden kullanıyorsunuz
İster yumurta olsun, ister süt, ister tereyağı ya da yoğurt olsun buzdolabından çıkardığınız malzemeleri öyle soğuk soğuk asla karışıma katmamalısınız. Ancak oda sıcaklığına gelen malzemelerden tam performans alabilirsiniz çünkü.
O yüzden kek yapmaya karar verdiğinizde tüm malzemeleri önceden dolaptan çıkarıp hazır edin. Aksi takdirde ne kekiniz istediğiniz lezzette olur, ne de kabarır.

Yumurtaları sarı ve beyazını ayırmadan ekliyorsunuz

Kekim kabarmıyor diye üzülenlerin yaptığı en büyük hatalardan biri bu. Pofuduk ve kabarık kekler için tarifteki yumurta miktarını sarı ve beyazını ayırarak eklemelisiniz.
Yumurta sarısı ve aklarını tarifinizde ne kadar şeker varsa o miktarı ikiye bölerek ayrı ayrı karıştırmalısınız. Yumurta aklarının içine minicik bile sarısı kaçsa sıkıntı, o yüzden aşırı dikkatli olmanız gerekiyor. Sonrasında ise hem sarıyı hem de beyazı ayrı ayrı çırpın ve öyle bir araya getirin. Kekin ne kadar kabaracağı şimdiden belli oldu bile.



Kuru malzemeleri elemeden tarife katıyorsunuz

Un, şeker, kabartma tozu ve vanilya gibi kuru malzemelerden bahsediyoruz. Yumurtaları az önce kabarttık, onların kabarıklılığını öldürmek istemeyiz değil mi?
Bu yüzden bu kuru malzemeleri mutlaka ama mutlaka eleyerek eleyerek kek harcına ekliyoruz. Böylelikle hem yumurtaların kabarıklılığını söndürmemiş oluyor, hem de topaklanmalarını engellemiş oluyoruz.

Mikseri çok yüksek hızda çalıştırıyorsunuz

Eğer malzemeleri karıştırmak için mikserden yardım alanlardansanız ve mikseri çok yüksek hızda çalıştırıyorsanız büyük bir yanlış var burada.
Çünkü bu durum kek hamurunun olması gerektiğinden daha fazla sıvı olmasına yol açacaktır. Böyle olmasını da jkimse istemez.

Hamuru olması gerektiğinden çok karıştırıyorsunuz

Kek hamurunu narince, dikkatlice karıştırmak çok önemli. Hatta şu püf noktasını da vermeden geçmeyelim: unu eleyerek karışıma ekledikten sonra bir spatula yardımıyla alttan üste doğru, sadece un gözden kaybolana kadar karıştırmanız yeterli.
Eğer hamuru fazla karıştırırsanız bu durum doğrudan kekin kabarıklılığına etki edecektir.

Kek kalıbını önceden yağlamıyorsunuz

Fırını önceden ısıtmıyorsunuz

Sürekli fırının kapağını açıp pişip pişmediğini kontrol ediyorsunuz

Kapağın açılmasıyla değişen fırın içindeki hava kekinizin son tahlilde sönük olmasına sebep olacak, sizi de üzecektir.

Yanlış boyutta kek kalıbı kullanıyorsunuz

Kek kalıbının boyutu pişirme süresini ve kekin ne kadar kabarık olacağını belirleyen en önemli faktörlerden. Eğer kek kalıbı çok küçükse kekin üstü yanabilir ya da hamur kabın dışına taşabilir. Eğer kalıp tam tersine çok büyükse de kuru, incecik bir hamurunuz olur.

Fırını çok fazla ısıtıyor ya da çok fanlı pişiriyorsunuz

Tarifte derece belirtilmediyse ise siz onun önceden ısıtılmış 170-180 derecede bir fırın olarak düşünebilirsiniz. Eğer tarifte (nasıl bir tarifse bu) dakika da verilmemişse 40-45 dakika kekin pişmesi için yeterli olacaktır.

Erimiş çikolatayı çok sıcakken döküyorsunuz

Eğer keke bir noktada eritilmiş çikolata ekleyecekseniz bunu çok sıcakken yapmamanız gerekiyor. Yoksa kekin dokusu geri dönüşü olmamak üzere bozulur.

zeynep

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved