Yukarı

Islak Mendiller Ciddi Hastalılara Yol Açıyor

Yeni yapılan bir çalışma; ıslak mendillerin cildi doğal kimyasallara karşı koruyan doğal koruyucu tabakaya zarar vererek alerjik reaksiyonlara neden olduğunu ortaya koydu.

ABD’li araştırmacılar, sabunların ciltteki doğal yağları yok ettiği yerde tekrar bir cilt teması kurabileceğini göstermesinin ardından “alerji anlayışlarında büyük bir ilerlemeye” tanık olduklarını söylediler.

Islak mendil kalıntıların, temizlenmediği takdirde bebeklerin cildinde alerjiye sebep olan kimyasalların deri tarafından emildiğini ve alerjik reaksiyonlara yol açtığı belirtildi.  Bu alerjik reaksiyonların, özellikle çocukluk çağında görülen egzema gibi alerjik hastalıklara yol açabileceği de ortaya konuldu.

Dr. Mary Chang şunları söylüyor:

“Kortizon ve antibiyotikli kremlerle düzelmeyen bu lezyonların ıslak mendil kullanımına ara verildiğinde birkaç günde tamamen ortadan kalktığını tespit ettik.

Yama testi ile de dermatitin sebebinin MIT olduğunu gösterdik.

Annelerin, çocuklarının alerji yapabilen koruyucu, parfüm ve diğer katkı maddelerine maruz kalmamaları için ıslak mendilleri mümkün olduğunca az kullanılmalarını tavsiye ediyorum.

Evdeyken kâğıt havlu, su ve beyaz sabun kullanın; ıslak mendiller sadece seyahatlerde kullanılabilir.

Alerjisi olanlar, kişisel bakım ve ev temizliğinde koruyucu madde bulunan şampuan, sıvı sabun, losyon ve benzeri ürünlerden de uzak durmalıdır.

Islak mendiller pratik oldukları için giderek daha yaygın kullanılıyor.

Islak mendilleri üreticisi olan Kimberley-Clarck’ ın sözcüsü “Birkaç seneden beri alternatif prezervatifler üzerinde çalışıyorduk ve önümüzdeki aylardan itibaren içinde MIT bulunmayan ıslak mendilleri piyasaya sunuyoruz” diyor.”

İddia edilen zararlı maddeler

Paraben: Methyl, ethyl, propyl, butyl, isobutyl, benzil paraben olmak üzere altı çeşidi var. Birçok ıslak mendilde en az bir tanesi mevcut. Petrolden elde edilen koruyucu katkı maddeleri. Bazı, Avrupa ülkeleri kullanımını yasakladı. AB, parabenlerin kullanımını sınırlandırdı. Bir araştırmada incelenen 20 göğüs tümörünün 18’inde paraben bulundu.

Propylene glycol: Petrol türevi bir madde. Cilt tahrişine, alerjiye, merkezi sinir sisteminde tahribata ve bazı organlarda hasara sebep olabiliyor.

Phenoxyethanol: Deri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde.

Peg-40 hydrogenated castor oil: Hidrojene edilmiş hintyağı. Hidrojene yağlar, kanser ve kalp damar hastalıklarına neden olan trans yağ asitleri içerir.

2-bromo-2 nitropropame-1, 3 diol: Zehirlidir, alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Methylisothiazolinone: Cilt ile teması sakıncalı bulunan yanıklara sebep olabilecek bir maddedir.

Sodyum hidroksit: Cilt yanmalarına sebep olur ve kişiyi diğer kimyasallara karşı hassaslaştırır. Yutulursa öldürücüdür. Fırın, kanal ve boruların, tıkanmış lavaboların temizliğinde kullanılır.

Formaldehit: Kanserojendir. Bebek ürünlerinde kullanımı kesinlikle yanlıştır, fakat çok ucuz bir koruyucu olduğundan merdivenaltı üretimlerde kullanıyor. Teneffüs edilmesi, yutulması ve deri ile teması halinde zehirlidir.

Triclosan: Laboratuvar hayvanlarında karaciğer hasarına neden oldu.

Carbomer: Solunması halinde zehirlidir. Temasta sabun ile yıkanması gerekir.

Sodium benzoate: Uzun vadede üreme sistemi, karaciğer ve merkezi sinir sistemine zarar verir.

Paraffinum liquidum: Cildin gözeneklerini tıkayıp akneye sebep olur.

Benzl alcohol: Cildi tahriş eden, karaciğer ve sinir sistemine hasar verebilen katkı maddesidir.

Benzyl benzoate: Yutulduğu takdirde toksik (zehirli) etki yapar. Göz ve cildi tahriş edicidir.

Fragrance / parfüm: Bir koku 200 veya daha fazla kimyasal madde içerir. Merkezi sinir sistemi hasarı, alerji ve egzamaya neden olabilmektedir.

3-lodo-2 propynyl butyl carbonate: Ciltte tahrişe sebep olur.

Aysegul

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved
ankara escort