Kıskançlık her ilişkide yaşanan sorunlardan biridir. İlişkilerde kıskançlık aşırıya kaçmadığı sürede ilişkiyi keyifli hale getirebilir ve kişileri birbirine bağlayabilir. Hatta kıskanç olan kişinin ne kadar sadık olduğununda kanıtıdır. Ancak kıskançlık sahiplenme duygusuyla gelişiyorsa bu ilişkiye zarar verebilir. Sahiplenme, bağımlılık gibi duygular kişileri paranoid bir ruha bürünmelerine sebep olur.
İlişkilerde kişiler sosyal hayatları olan, iş hayatları olan ayrı birer birey olduklarını her zaman hatırlamalı ve birbirlerine hatırlatmalıdırlar. Birbirlerine karşı bazı konularda anlayışlı olmalıdırlar.
Partnerinizin sizi sizi bir eşya gibi sahiplenip kıskanmasını istemiyorsanız iş arkadaşlarınızla tanıştırın, iş partilerine götürün, yaptığınız işin içeriğini anlatın sizi her konuda, her anlamda anlaması için ona kendinizi, çevrenizi anlatın.. Arkadaşlarınızla çıkacağınız yemeğe mutlaka partnerinizi götürün. Şayet onunla bu tür paylaşımlarda bulunmazsanız onun kafasında soru işaretlerine ve şüphelere yol açarsınız.
Hobilerinizi paylaşın, ilgi duyduğunuz alanlar hakkında bilgi verin öğretin, öğrenin, eğlenin ve birlikte iyi vakit geçirmeye çalışın.
Birbirinize karşı gizli kapaklı olmayın dürüst ve açık olun. Böylece birbirinizden şüphe duymayacak, birbirinize güvenecek ve saygılı olacaksınız. Birbirinizi daha çok seveceksiniz.
Kıskançlık hastalık derecesine ulaştığında kötü sonuçlar doğurabilir. “Aşık insan kıskanır,2 sözüne aldanmayın, güvenen ve saygı duyan insan sizi asla kıskanmaz.
Unutmayın kıskançlık sevginin kara gölgesidir.