Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
Göğüs Pompası Nasıl Kullanılır?

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

Göğüs Pompası Nasıl Kullanılır?

Anne sütünün bebek sağlığı için ne kadar önemli olduğu anlaşıldıkça, yeni anne olanların emzirme konusunda kararlılığı da artıyor. Özellikle eğitimli anneler çalışma yaşamına erken de dönecek olsalar bebeklerini emzirmekten vazgeçmiyorlar. Bu konuda gelişen teknolojide onların yanında… Çeşitliliği ve kullanım kolaylılığı artan göğüs pompaları bu teknolojilerin başında geliyor.

Annelerin doğumdan sonra, bebeklerini nasıl emzirecekleri konusu önemli bir yer tutar. Daha doğum gerçekleşmeden emzirme teknikleri, süt çoğaltma yöntemleri üzerine doktorunuzdan, dergilerden ve aile bireylerinden bilgiler almaya başlarsınız. Bebeğin ilk altı ay sadece anne sütü ile beslenmesi bütün kaynakların ısrarla vurguladığı konudur. Ama siz aynı zamanda çalışan da bir annesiniz ve doğumdan birkaç ay sonra işe dönmek zorundasınız. Bebeğime sütümü nasıl vereceğim diye üzülmeyin. Anne ve bebek sağlığı üzerine çalışmalar yapan firmalar, yeni çıkardıkları ürünlerle sizin ve bebeğinizin bu özel paylaşımınıza daha uzun süre devam edebilmeniz için değişik ve güvenilir alternatifler sunuyorlar.

Anneler neden sütlerini sağarlar?

Çalışırken veya evden uzaktayken bebeğin beslenmesinin anne sütü ile devam etmesi için süt biriktirebilmek
Çok dolu göğüslerde tıkanmayı ve süt pıhtılaşmasını önlemek
Bebek ememeyecek kadar küçük olduğunda veya emmeyi engelleyen bir ağız problemi yaşadığında biberonla veya tüple bebeği besleyebilmek için
Hastanede yatan veya prematüre doğan bir bebek için anne sütü hazırlamak
Gebeliğin sonlarına doğru içe dönen göğüs uçlarını dışarı çıkarabilmek için
Süt üretimi sonucu dolgunluğu artan göğüsleri rahatlatmak için
Sütü az gelen annede süt üretimini artırmak için
Annede veya bebekte oluşan ani bir hastalık sonucu emzirmeye ara verilecekse süt üretiminin ve bebeğin beslenmesine devam edebilmek için
Sütünüzü sağarken rahat olun

İlk defa sütünüzü sağacaksanız bu işlem zor, belki de can acıtıcı gibi görünebilir. Ama korkmanıza gerek yok. Anne göğsüne uyumlu, kullanımı kolay ve aynı zamanda masajda yapabilen ürünlerle sütünüzü rahatça sağabilirsiniz.
Sütünüzü sağmak için göğsünüzün en çok dolu olduğu zamanları seçin. Çoğu kadın için bu sabah saatleridir. Daha sonra 3-4 saatte bir süt sağmak için plan yapın.
Kullanacağınız tüm malzemenin temiz olmasına ve üretici firmanın önerdiği gibi sterilize edilmesine dikkat edin. Sağma işlemini evinizin dışında yapacaksanız yanınıza kağıt havlu, temiz bez, yıkama fırçası gibi malzemeleri de almayı unutmayın.
İlk defa sağma işlemini yaparken sakin, sıcak ve rahat bir yer seçin. Evdeyseniz, bebeğinizin uyuduğu veya başkasının ilgilendiği saatler uygun olacaktır. Çünkü bu işlem yirmi dakikadan fazla sürebilir.
Ellerinizi sabunla yıkarken, memenizi sadece su ile yıkayın. Sabun, krem veya başka bir ürünün meme ucunuzda kalmamasına dikkat edin.
Sağma öncesi bir bardak su, meyve suyu, kafeinsiz çay, çorba gibi şeyler içebilirsiniz. Sıcak veya ılık sıvılar, soğuk sıvılara göre daha çok süt gelmesini sağlar.
Ayaklarınızı uzatarak rahatlayabilirsiniz. Ama en uygun sağma pozisyonunu deneyerek kendiniz bulacaksınız. Acele etmeyin.
Pompalamaya başlamadan önce gevşeyebilmeniz için birkaç dakika kendinize zaman tanıyın. Müzik dinlemek, koltukta oturup biraz dinlenmek iyi gelebilir. Bebeğinizi kucağınıza alıp biraz dinlenmek veya onu seyretmek de sizin için etkileyici olacaktır.

Sütünüzü nasıl saklayacaksınız?

Sütünüzü sağdıktan sonra hemen bebeğinize vermeyecekseniz uygun şartlarda saklamalısınız. Annelere kullanım kolaylığı sağlamak amacıyla süt saklama poşetleri üretilmiştir. Disposable yani tek kullanımlık üretilen torbalar, pompa aparatına takılabilmekte. Böylece süt steril olan bu poşetlere doğrudan sağılabilip ve klipsle ağzı hemen kapatılarak bekletmeden korunabiliyor. Üzerine tarih etiketini de yapıştırdıktan sonra güvenle buzdolabınızda saklayabiliyorsunuz. Sütünüzü derin dondurucuda 3 ay, buzdolabında 24 saat, oda sıcaklığında ise 2-3 saat saklayabilirsiniz.

Dondurucudan çıkardığınız sütünüzü bebeğinize verebilmeniz için;

Buzluktan normal dolap bölümüne alıp çözülmesini bekleyin
Sonra benmari usulü, ılık su dolu bir kapta istediğiniz sıcaklığa gelinceye kadar ısıtabilirsiniz.
Poşeti kaynamış suya doğrudan koymayın ve bebeğinize sütü vermeden önce mutlaka sıcaklığını kontrol edin.

zeynep

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved