Yukarı

Dondurmanın artı ve eksi yönleri

Yaz mevsiminde, dondurma talebine olan ihtiyaçta genellikle artış olduğu bir gerçek.

Dudak donduran çekici soğukluğa sahip çekici bir tatlı olan dondurma, genellikle süt ve krema gibi süt ürünlerinden yapılır ve genellikle meyveler veya diğer bileşenlerin tatlarıyla süslenir.

Hazırlanan bu tatlı karışım dondurulduğunda, zengin ve kremamsı dondurma kıvamı ortaya çıkar böylece kişinin sağlığını hem olumlu hem de olumsuz yönde etkileyebilecek bu yiyecek hazırlanmış olur.

Dondurmanın faydaları ne peki? Ya da dondurmanın sağlığımız için dezavantajı nedir?

Dondurmanın artıları ve eksileri

Dondurma, önemli vitamin ve mineral kaynağıdır. Özellikle A, C, D, E, B-6 ve B-12 vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor gibi mineraller bakımından oldukça zengindir. Ayrıca kan pıhtılaştırıcı özelliğe sahip olan K vitaminine az miktarda da olsa sahiptir.

Dondurma ayrıca ruh halini düzenleyici özelliğe sahip olan ve aynı zamanda “mutluluğun hormonu” olarak da adlandırılan serotonin salgısını artırabileceğinden ruh hali dengesizliklerini önler ve depresyonla mücadeleye de yardımcı olur.

Yağ ve doymuş yağ bakımından zengin bir süt içeriğine sahip olan bu dondurulmuş tatlı, enerji sağlayarak organları stresten korur.

Madalyonun diğer tarafında ise doymuş yağın sebep olduğu kilolar ve hatta kardiyovasküler hastalıklar yer almaktadır. Ayrıca, çok fazla ve düzenli olarak dondurma tüketilmesi kolestrol seviyesinin yükselmesine ve şeker hastalığına yol açabilir.

Dondurma yemek bazen baş ağrısına da neden olabilir, ancak bu durum, soğuktan çok hassas olan bazı insanlar için geçerlidir.

 

Doğru dondurma nasıl seçilir?

Dondurma seçimi noktasında göz önünde bulundurmanız ve aklınızda tutmanız gereken birkaç faktör vardır.

Uzmanlar, beyaz ve kahve renkli dondurmaları tercih etmeyi öneriyorlar; çünkü bu renkler, belirli hastalıklara neden olabilecek boyar madde oranının düşük olduğunu göstermektedir.

Dondurma yenildikten sonra ağızda kalan tat kötüyse veya dondurmanın kokusu iyi değilse ya da orantısız şekle sahipse bu durum uygun olmayan depolama şartlarının göstergesidir. Ürünün tarih, saklama süresi, dış görünüm, depolama normları ve paket bütünlüğüne çok dikkat edilmesi gerekiyor.

Gıda zehirlenmesi, tarihi geçmiş dondurmanın en önemli tehlikesi. Ancak ambalajın üzerindeki son tüketim tarihi, bir dondurmanın güvenilir olup olmadığına karar verilirken göz önüne alınması gereken tek gösterge değildir. Ayrıca ne kadar zaman önce satın alındığı, ne zaman açıldığı ve ne kadar güvenli ve düzgün bir şekilde depolandığı önem taşır.

Bir dondurma için maksimum saklama süresi, ürünün tüm depolama şartlarının uygun olarak sağlandığı koşullarda 10 aydır.

Bakteri yuvası haline gelmiş olan dondurmalar bizi hasta hale getirebilir. Dondurmanın dondurulması, bakteri gelişimini yavaşlatır; ancak öldürmez. Bakteriler gıda çözülürken yeniden çoğalmaya başlayabilir. Bakteri üremesi tehlikesi nedeniyle tamamen çözülmüş dondurma tüketmemenizi tavsiye ederiz.

Dondurmanın düzgün bir şekilde dondurulduğundan ve kabın donuk veya yapışkan olmadığından emin olun. Ayrıca dondurmanın bir noktadan ve yavaş yavaş çözülmesine dikkat edin.

Yüksek kolestrol ve şekerden kaynaklanan problemlerin ortaya çıkma riskini azaltmak için düşük yağlı, düşük şekerli dondurmaları tercih edin ve dondurmayı tüketirken sıcaklığının aşırı soğuk olmaması gerektiğini bir kez daha hatırlayın.

Bir diyet yapıyorsanız eğer en iyi seçeneğiniz, kompozisyonunda yağ içermeyen dondurmalardır.

 

 

 

 

Aysegul

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved
ankara escort