Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
Birlikte Yaşayan Kadınların Aynı Günlerde Adet Görmesi

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

Birlikte Yaşayan Kadınların Aynı Günlerde Adet Görmesi

Kız arkadaşlarınızla aynı ortamda yer aldığınızda ve aynı yerde yaşadığınızda hemen hemen aynı dönemde regl olma ihtimalinizde yüksek oluyor.

1 ) Birlikte yaşayan, birlikte çok fazla vakit geçiren kadınlar aynı zamanlarda adet görmeye başlarlar mı?

Bazen en yakın arkadaşınız ile beraber aynı günlerde adet olduğunuza dikkat ettiniz mi?

Kadınların toplu olarak bir arada yaşadıkları cezaevi, hastane, yurt, öğrenci evi ve koğuşlar gibi yerlerde eş zamanlı olarak adet olma olasılığı gerçekten var mı?

Genç kızlar ve kadınlar arasında fazlası ile merak edilen ve gerçek olma durumu var mı, yoksa tamamen tesadüfen mi meydana geldiği hala araştırılan bir konudur.

Beraber yaşayan bazı kadınlar, adet günlerinin aynı günlerde başlayıp, aynı zamanda sona erdiğini ifade ederek, aynı yerde yaşayan kadınların adet düzenlerinin de birbirleri ile aynı olduğunu savunur.

Bu konu ile ilgili olarak bir takım görüşler ve araştırmalar yapılmış olsa bile, şuan için kesin ve net bir ifadenin varlığı söz konusu değildir.

Çeşitli görüşler, bu durumun tamamen sosyal etkileşim ile kadınlar aynı ortamda yaşayıp birbirleri ile çok fazla vakit geçirdikleri zaman, adet kanamalarının aynı günlere denk gelebildiği ve aynı dönemler içerisinde regl olabildiklerini savunur. Diğer bir araştırmacı grup ise, feromonlar ile alakalı olarak aynı ortam içerisinde yaşayan kadınlarda, aynı günlerde adet görme (regl olma) söz konusu olabilir, şeklinde ifadelerini savunmuşlardır.

Aynı ortamda beraber yaşayan kadınların, aynı günler içerisinde adet görmesi (regl olması) araştırılmış bir konu olsa dahi, şuan için net ve kesin bir neticenin kaydı yapılmamıştır.

beraber adet görme

2 ) Menstrual Senkronizasyon Tarihi Nedir?

Menstrual senkronizasyon olarak ifade ettiğimiz olay, ilk olarak 1971 yılında Martha McClintock tarafından meydana çıkarılmıştır. Orjinal adı menstrual syncrony olan bu duruma, araştırma sahibinin adı olan McClintock efect ismi verildi. Martha McClintok araştırmasında, kolejlerin ortak alanı olan yurtlarda beraber yaşayan kız öğrencilerin, sosyal etkileşim ile alakalı olarak adet zamanlarının birbirlerine çok yakın dönemler olduğunu ifade etmiştir.

Bu konu ile alakalı olarak yapılan çalışmalar, ilerleyen zamanlar içerisinde de devam etmiştir. 1998 yılı içerisinde gerçekleştirilen araştırma sonucundaortaya çıkan bulgular, McClintock’un iddiasını destekler biçimdeydi. Bu araştırmada kadınların koltuk altlarına pedler yerleştirildi. Yerleştirilen bu pedler, başka kadınlara koklatılarak feromon olarak ifade edilen maddenin var olup olmadığının kanıtlanması yoluna gidildi. Tekrar bu araştırmanın sonucuna göre, feromon (pheromone) maddesi kadınlar tarafından algılanıp, adet zamanını üzerinde etki ederek değiştirebileceği savunulan bir görüş oldu.

3 ) Eşcinsellerde Menstrual Senkronizasyon
Aynı evde yaşayan veya beraber çok fazla zaman geçiren kadınların, aynı dönem içerisinde adet görme durumlarından söz etmiştik. Lezbiyen olan bir çiftte de durum aynı şekilde gelişir. Gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda, lezbiyen olan çiftlerin büyük bir bölümü menstrual senkronizasyon yaşadığını söylese bile, diğer bir kısmı böyle bir durum ile karşılaşmadıklarını ifade etmiştir. Kısacası lezbiyenler için menstrual senkronizasyonun da net bilinir bir durumu söz konusu değildir.

4 ) Hayvanlar Üzerinde Yapılan Menstrual Senkronizasyon Araştırmaları
İnsan dışındaki memeli türler de, çoğu zaman her ay olmasa bile belli dönemler içerisinde adet olmaktadırlar. Adet olan bu memeliler ile alakalı yapılan, daha çok ta sürü şeklinde yaşayan memelilerde eş zamanlı adet görme beklentisi bulunur. Ancak bu beklenti gerçekleşmemiştir ve bu hayvanlar menstrual senkronizasyon yaşamamışlardır.

5 ) Menstrual Senkronizasyon Var Mıdır? Yok Mudur?

Bu güne dek gerçekleştirilen çalışmaların neticesinde, istatiksel ve metodolojik yanlışlıkların yapılmış olduğu saptanmıştır. Bu nedenden dolayı da, bu güne dek olan zamanda, geçerli deliller ispat edilememiştir. Mesela, aynı yerde yaşayan iki kadında menstrual senkronizasyon varmış gibi düşünecek olur isek, farklı uzunluklarda adet periyotları yaşayan iki kadın zaten belirli bir süre sonra aynı dönem içerisinde adet olacaklar ve belli bir müddet sonra tekrar bu düzen bozulacaktır. Bu sebepten dolayı, bu durumu ölçmek problemli bir konudur.

Şuan ki elimizde olan datalar değerlendirildiği zaman, menstrual senkronizasyon bir şehir efsanesi veya bir mit olmaktan daha ileriye geçememiştir.

admin

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved