Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
Bir Müzakerede İstediğinizi Nasıl Alabilirsiniz

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

Bir Müzakerede İstediğinizi Nasıl Alabilirsiniz

Yaşımız ufakken müzakere becerilerimizin çoğu istediğimiz şeyi elde edene kadar yalvarıyor,  ve öfke atıyor ya da çok yüksek bir şekilde  “hayır” aldık ve memnuniyetimiz göz ardı ediliyor. Müzakere sanatı; evet, bu terimin kalıp olduğunu anlıyorum, ancak müzakere bir sanattır ve geliştirilebilecek bir şeydir. Bir maratondan aylar önce bir koşucu gibi koşarak, dayanıklılık ve hız inşa ederek, müzakereciler de hazırlamalı ve eğitmelidirler. Neyse ki, bu koşu bandında milleri geçerek uzun saatler gerektirmez.

Kendini tanımak

Herhangi bir müzakere halkasına adım atmadan önce kendinize  net kişisel hedefler belirleyin . Ne istiyorsun (ve istemiyorsun) ve sana değecek nedir? Platon, insan doğasını anlama geldiğinde  önce kendinizi bilmeniz gerektiğini ima etti. Sokrates, insanların kendilerini tanımadan önce karanlık şeyleri anlamaya çalıştıklarında aptal göründüklerini söyledi.

‘Asla Farkı Ayırmayın: Hayatınıza Dayalıyorsa Müzakere Etmek’ By: Chris Voss ve Tahl Raz

 Bu kitap daha geleneksel ” Evet’e Giden” e alternatif olarak yazılmıştır .

Yazarlar, tüm insanların “bilişsel önyargı” ya da dünyayı ele alma biçimimizi bozan bilinçdışı, irrasyonel, beyin sürecinden muzdarip olduklarını iddia ediyorlar. Bu önyargıdan dolayı, her zaman kendi çıkarlarımızı anlamıyoruz ya da onlara göre davranmıyoruz.

Sadece müzakere taktikleri hakkında değil, ” Farkı Ayırmayın  , insan doğası hakkında daha fazla şeyi anlayarak masanın karşısındaki kişiyi aşındırmanıza yardımcı olacaktır. Biz her zaman istediğimizi sormanın iyi olmadığını öğretmiyoruz. Bu özellikle kadınlar için geçerlidir. Son zamanlarda sadece güçlü kadınların iş gücünde kutladıkları ve hala üstesinden gelmek için çok fazla sıkıntıları oldu.

Kendinize veya değerinize güvenmiyorsan, değerinizi nasıl bilebilirsin? Hak ettiğiniz şeyleri nasıl pazarlık edebilirsiniz – sadece iş gücünde değil, tüm yaşamda? Kadınlar özür dilemeyi bırakmalı ve aynı işi elde etmek için ihtiyaç duydukları güveni, erkeklerin aldığı aynı ücret karşılığında kazanmaya başlamalıdır.

Daha iyi bir iletişimci ol

İletişim, geniş bir konudan ibarettir ve iletişim, özellikle müzakere söz konusu olduğunda konuşmaktan ibaret değildir. İyi bir iletişimci olmak, ne istediğini sormak ve daha fazla dinlemeyi, istediğin şeylere doğrudan olmayı, neye ihtiyacın olduğunu ne zaman ve nasıl söyleyeceğini bilmekle başlar.

‘Etki: İkna Psikolojisi’ By: Robert B. Cialdini

“Etki” eski bir kitap olsa da (gözden geçirilmiş bir baskı ile de olsa) ve örneklerin bir kısmı eskimiş görünebilir, içerdiği teknikler değerlidir fakat güncel değildir. Etki , satış görüşmelerinin psikolojisinin yanı sıra başarılı bir sonuca bir satış görüşmesi yürütmek için özel bir formüle bakar.

Örneğin, bir satış pozisyonunuz varsa, bu hileyi öğrenmiş olabilirsiniz: ilk önce sattığınız en pahalı ürünü sunuyoruz. Potansiyel alıcı fiyatı gördükten sonra, daha ucuz olan ürünleri gösterirsiniz. Bu şekilde, potansiyel olarak müşterileriniz en pahalı ürünü çok pahalı olarak görmezler ve hatta daha iyi bir değer olarak değerlendirebilirler.

Aysegul

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved