Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/coolkadin/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/coolkadin/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Bebeğin Beyin Gelişimi İçin Annelere Tavsiyeler – Cool Kadın | Magazin Moda ve Kadına Dair Her Şey Öncü Kadın Portalı
Yukarı

Bebeğin Beyin Gelişimi İçin Annelere Tavsiyeler

Anneler bebeklerinin beyin gelişimine katkıda bulunmak için neler yapabilirler sorusuna bugün cevap olalım istedik.
Anneler bebeklerinin beyin gelişimini etkileyecek faktörleri göz önünde tutarsa ve bebeği ne kadar olumlu yönde uyarabilirse, beyin hücreleri arası bağlantılar da o denli kuvvetli olacak ve çocuklarımızın zeka düzeylerine olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Bu uyaranlar nelerdir derseniz cevabı Cool Kadın’da? Bebeğin beyin gelişimini 5 duyu organına bağlayabiliriz.

  • Dokunma duyusu insanın dünyaya gelişi ile birlikte kendiliğinden gelişen ve tüm olumlu olumsuz yönleri barındıran bir duygudur. Bu nedenle yenidoğan bebeğe şefkatle ve sevgiyle dokunmak, sallamak, sarılmak bebek beynine haz ve mutluluk sinyalleri verecektir.
  • Beslenme doğal bir olgudur. Fakat anne sütü mucizedir. Emzirme bebeğin beyin hücrelerinin akson kısmını kaplayan miyelin tabakasının gelişmesine ve böylece beyin hücreleri arasında iletişimin hızlı ve net olmasına, beyin ağırlığının yükselmesine sebep olur. Dolayısıyla anne ruhsal ve fiziksel olarak meme vermeye uygun ise emzirmesi mutlaka önerilmektedir.
  • Daha düyaya gelmeden oluşan ve algılayan duyu organlarımız da beyin gelişimini etkiler. Bebek anne karnında 4. aydan itibaren sesleri, vurguları, ritimleri duymaya başlar. Dünyaya geldiğinde de sesin geldiği noktaya gözlerini ve bakışlarını çevirerek bakarlar. Bakım verenin bol bol konuşuyor olması bebeğin beyin gelişiminde duyma ve kavrama alanlarında etki kurmasını sağlar.
  • Bebeğin en yavaş gelişen olgusu görmedir. Bebek objeleri ve insanları ilk etapta bulanık görebilir. Bebeğin 10-15 cm alanına yaklaşarak konuşmak, yüz mimikleri yapmak, yakınına mobil oyuncaklar yerleştirmek beyin içinde bağlantıları sağlamasına yardımcı olur.
  • Hareketler bebeklerin en çok dikkatini çeken davranıştır. Hareket etmek bebeğin beyin gelişimi için önemlidir. Motor gelişimini destekleyecek ne kadar çok hareket olursa, bebeğin ince motor gelişimi o kadar kuvvetlenir diyebiliriz. Dolayısıyla annelere bebeklerinin bolca hareket etme fırsatı vermelerini şiddetle tavsiye ediyoruz.

zeynep

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved