Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
Arap Sabunu Nerelerde Kullanılır?

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

Arap Sabunu Nerelerde Kullanılır?

Arap sabunu bir zamanların özellikle halı temizliğinde kullanılmak üzere her eve alınan temizlik ürünüydü. . Doğa dostu olan bu ürünün içeriğinde ayçiçek yağı ve sabun bazı bulunur. Ancak günümüzde çoğunlukla piyasada kullanılmış yağlarla üretilen arap sabunlarına rastlıyoruz. Bu arap sabunu ise atık yağ ile yapıldığından sabunun temizleme özelliğini azaltır. Eğer doğal ürünler kullanmak istiyorsanız sadepazar.com adresinde sağlık ve doğa dostu ürünler bulabilirsiniz.

Çamaşır Temizliği:
Çamaşır makinesi için;
Çamaşır haznesine çamaşırlarla birlikte 1 avuç arapsabunu koyun. Deterjan gözüne 1 çay bardağı çamaşır sodası-boraks karışımı veya 1 su bardağı çamaşır sodası-karbonat karışımı ekleyin. Beyazları yıkarken çamaşır sodası veya boraks miktarını yarım çay bardağı arttırabilirsiniz. Çamaşır sodası ve boraks suyu yumuşatır, sabunun daha iyi köpürmesini ve çamaşırların yumuşak olmasını sağlar.
Doğal yağlar ve mineraller yüksek sıcaklıklarda daha etkili olurlar. Makinenizi en az 40 derecede çalıştırmanızda fayda var. Beyazları ise 60 derecede yıkamanız daha etkili olacaktır. Daha yumuşak çamaşırlar için yumuşatıcı gözüne 1 çay bardağı doğal elma sirkesi ekleyin.

Bulaşık Temizliği:
Elde yıkarken;
Doğal bulaşık sıvınızı kendiniz üretebilirsiniz. 1 çay bardağı Boraks’ın üzerine 10 damla limon yağı, 6 damla biberiye yağı, 4 damla lavanta yağı, 2 damla portakal yağı damlatın ve karıştırım. Bu karışıma yarım su bardağı arap sabununa ve yarım litre kaynamış su ilave edin. Bu karışımı iyice karıştırıp çalkalayın. Bulaşık suyuna yarım çay bardağı katarak kullanın.

Ocak ve Fırın Temizliği:
Ocağın üzerindeki lekeleri önce ılık suyla ıslatın ve bir süre bekleyin. Ardından arapsabunu ile ovun. Lekeler kolaylıkla çıkacaktır.

Fırının iç yüzeylerine 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 yemek kaşığı doğal sirke karışımını püskürtün ve bir gece bekletin. Ertesi gün arap sabunu ile ovarak temizleyin. Ilık suyla durulayın.

Fırın camındaki lekelerin üzerine 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, bir yemek kaşığı doğal sirke ve birkaç damla portakal yağı damlatarak hazırladığınız karışımı püskürtün ve bir gece bekledikten sonra arap sabunu ile ovup durulayın.

Yer Temizliği:
Özellikle yağlı yüzeylerde 2 litre sıcak su, 1 yemek kaşığı arap sabunu, 1 yemek kaşığı çamaşır sodası, 1 yemek kaşığı boraks, ½ fincan doğal elma sirkesi, 10 damla palmarosa yağı, bergamot yağı, limon yağı veya portakal yağı karışımını kullanın. Etkili bir dezenfekte edici elde edersiniz ve durulamanız gerekmez. Üstelik yüzeyler tertemiz ve mis kokulu olacaktır.

Ahşap yüzeyleri, 1 yemek kaşığı arap sabununu 1.5 litre sıcak suda iyice eritip 1 yemek kaşığı doğal temizlik sirkesi veya elma sirkesi ekleyerek silin. Arap sabunu ahşap yüzeyleri temizlemenin yanı sıra bakımını da yapar, parlatır. Bu karışımı kapıları silerken de kullanabilirsiniz.

Banyo Temizliği:
1 yemek kaşığı arap sabunu, 1 tatlı kaşığı çamaşır sodası, 1 tatlı kaşığı boraks,1 çay bardağı doğal sirke ve yarım litre kaynamış suyu karıştırın. Püskürtme şişesinde çalkalayıp duş çevresindeki duvarlar ve duşakabinlere sıkın. Sirkeli su ile durulayıp pamuklu bezle silin.

Süngerin üzerine bir miktar arap sabunu alarak lavabo veya küveti ovun. Eğer aşınmadan dolayı yerleşmiş kirler varsa lavanta yağı damlatılmış çamaşır sodası serpin ve ovmaya devam edin. Küvet veya lavabonuzun ışıl ışıl parladığını göreceksiniz. Doğal maddeler yüzeyleri aşındırmadığı için daha kolay ve uzun süreli temizlik elde edersiniz. Üstelik zehirli gazlara maruz kalmayarak sağlığınızı tehlikeye atmadan temizliğinizi tamamlarsınız.

Tuvalet Temizliği:
Klozetin genel yüzeyleri ve oturma kısmının çevresi ve altını temizlemek için anti-bakteriyel temizleyici sprey: 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı arap sabunu, ¼ su bardağı boraks, ¼ su bardağı çamaşır sodası, 10 damla çay ağacı yağı (hint defnesi yağı), 10 damla lavanta yağı veya nane yağı. Püskürtme şişesi ile iyice çalkalayıp sıkın. Nemli bir bez veya süngerle silin.

Halı Temizliği:
Halılarınızı yıkarken veya silerken arap sabunu kullanabilirsiniz. Silme işleminden sonra durulama suyuna 1 fincan doğal elma sirkesi ekleyin ve durulayın. Halınız tertemiz, yumuşacık ve pırıl pırıl olacaktır. Hiç bir kalıntı kalmayacağından her zaman güvenle kullanabilirsiniz. Özellikle emekleyen bebekler ve alerjisi olanlar için harika bir çözümdür.

Koltuk Temizliği:
Koltuklarınızı halı temizliğinde olduğu gibi arap sabunu ile silin ve ardından durulama suyuna doğal elma sirkesi ekleyerek durulayın. Koltuklarınız tertemiz, yumuşacık ve pırıl pırıl olacaktır. Temizlik esnasında ve sonrasında hiçbir zararlı kimyasala maruz kalmadan ve doğaya zarar vermeden temizliğinizi tamamlarsınız.

Cam Yüzey Temizliği:
Özellikle çerçeveleri silerken arap sabununu süngere alıp ovarsanız lekelerin çok çabuk temizlendiğini görürsünüz. Camlardaki zor lekeler için de kullanabilirsiniz, durulayıp temizlik sirkesi ile silin. Camlarınızın ışıldadığını göreceksiniz.

zeynep

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved