Yukarı

Adet Geciktirici İlaçlar

Bazı durumlarda kadınlar regl dönemlerini geciktirmek isterler ve bu durumlarda ilaç alırlar.

1 ) Adet geciktirici ilaçlar haplar nelerdir?

Adet geciktirme amacı ile en fazla kullanılan ilaçlar, progesteron olarak ifade edilen rahim iç tabakasını etkileyen ilaçlardır. Geciktirmeye yarayan bu ilaçlar, yumurtlamayı etkilemez bir tek rahim içi tabakasına etki ederek kanamanın gelmesini önler.

2 ) Adet geciktirici ilaçlar zararları yan etkileri nelerdir?

Adet geciktirme hapı, kalıcı bir hormonal soruna kesinlikle sebep olmazlar. Çocuk sahibi olmada da herhangi bir olumsuz etki oluşturmaz. Aynı zamanda kilo almaya da sebep olmazlar. Sadece adet günü değiştiğinden dolayı, adet düzeni de yeni gerçekleşecek kanama gününe göre düzene girecektir. Kullanılması esnasında şişkinlik, kabızlık, gerginlik az da olsa baş ağrısı, sinirlilik durumu yapabilir. Ancak bu etkilerin hiçbiri kalıcı değil, geçici etkidir.

3 ) Regl geciktirme ilacı bittikten sonra ne zaman adet olurum?

Adet geciktirici ilaç kullanımının bitmesinin ardından, meydana gelen bu yan etkilerde geçer. İlaç kullanıldığı sürece, adet kanamasını önler ve ilaç kullanımı bitten birkaç gün sonra kanama yeniden başlar. Bu sebepten dolayı, bayanlar istedikleri süre bu ilacı kullanarak kanamalarını istedikleri güne dek geciktirebilirler.

adet geciktirme

4 ) Adet geciktirme ilaçları nasıl kullanılır, ilaca ne zaman başlamak gerekir?

Adette gecikmenin sağlanabilmesi için beklenen adet gününden en az 5-6 gün önce ilaca başlamak gerekir. Eğer ilaç adet gününe 2-3 gün kala başlanırsa kanamayı geciktiremeyebilir. Bazen ilacı kullanırken lekelenme yapabilir, endişe edilememelidir. Geciktirme hapının düzenli kullanılması ve unutulmaması gerekir.

5 ) Doğum kontrol hapları adet geciktirici olarak kullanılır mı?

Doğum kontrol hapı kullanan bayanlarda, adet düzenini ve adet gününü ayarlayabilmek, daha kolay olur. Kutu bittiği zaman, herhangi bir ara verilmeden 2. Kutuya geçilerek, geciktirilmek istenilen gün süresince kulanılmaya devam edilir

Adet geciktirme hapları ile alakalı detaylı bilgiyi ve sizin için uygun olup olmadığı öğrenmek için mutlaka doktorunuz ile görüşün.

6 ) Adet döngüsü 10 günden fazla ertelenirse ne gibi yan etkiler oluşur?

Göğüslerde şişme oluşur. Aynı zamanda vücutta ödem hissi meydana gelir. Adet gününde uzama veya kanama da artış görülebilir. Bütün bunların dışında, çok belirgin yan etkiler görülmez.
7 ) Bu tür ilaçlar nasıl kullanılmalı?

Olması beklenen adet döneminden 2 gün önce, ilaçlar kullanılmaya başlanır. Bu ilaçların farklı formları bulunmaktadır. Bazıları günde 2 tane, bazıları ise günde 3 tane kullanılır. Kullanım süresi ise en fazla 10 gün olmalıdır. 10 günden daha uzun süre kullanılması gerekir ise, doktor kontrolü altında alınmalıdır.

8 ) İlacı aldıktan sonra vücutta nasıl bir değişim olur?

Çok ciddi anlamda bir değişiklik olmaz. Göğüslerde hafif bir dolgunluk (adet dönemi öncesinde hissedilen dolgunluğa benzer bir şekilde), vücutta bir gerginlik hissi, bu ilaçların etkisi ile biraz daha fazla olabilir. Ancak bu durum bütün kadınlarda olacak diye de bir kaide bulunmaz.

9 ) İlacın etkisini gösterdiği nasıl anlaşılır?

Kanamanın görülmemesi, ilacın etkisini gösterdiği anlamına gelir. Kanamanın görülmesi halinde ilaç etkisini göstermedi anlamına gelir.
10 ) İlacı kullandıktan sonra cinsel ilişkiye girilirse hamile kalınır mı?

İlaç yalnızca adet geciktirici bir içeriğe sahiptir. Tek başına hamileliği engelleme özelliği bulunmaz. Eğer adet geciktirici ilaç ile beraber doğum kontrol hapı da kullanılıyor ise, o zaman koruma sağlanabilir.

11 ) 1 sene içinde kaç defa kullanılabilir?

Süre ile ilgili olarak literatürde bir kısıtlama bulunmamaktadır. Ancak çok fazla kullanılması da tavsiye edilmemektedir. Mesela, yılda 2 defa, çok mecbur kalınması halinde belki 3 defa kullanılabilir. Doğal döngüyü bozmamak için mümkün olduğu kadar az kullanmasında fayda vardır.

12 ) İlaç sonraki adet döngüsünü nasıl etkiler?

İlaç kullanımının ardından ilk kanamanın olması ile beraber, vücut yeni bir döngü belirler ve o şekilde kaldığı yerden devam eder.

13 ) Dikkat edilmesi gereken konular neler?

Bazı hastalarımızda ilaç kullanımından önce ultrason ile rahim içinin ölçülmesi gerekir. Rahim içi yapısına bakılarak, östrojen veya progestoron içeriği değerlendirme altına alınır. Daha çok bu tür adet geciktirici ilaçlar, sadece progestin içerirler. Ancak her progestinin hafif östrojenik aktivitesi de vardır. Doktorlar genellikle östrojenik aktivitesi fazla olanları tercih eder. Ancak kadının rahim içi, yani endometrium olarak ifade edilen dokunun kalınlığı ve yapısı, kullanılacak olan ilaç için yol gösterici olur.

admin

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved
ankara escort