Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
SEZARYEN KAÇINCI HAFTADA YAPILIR?

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

SEZARYEN KAÇINCI HAFTADA YAPILIR?

İsteğe bağlı önceden planlı olarak yapılan sezaryen genellikle 39. haftada yapılır. Planlı olarak uygulanan sezaryen doğum genellikle gebeliğin 39. Haftasında yapılmaktadır. Gebelik döneminde son adet tarihine ve ultrason güncellemelerine göre 39 hafta 0 gün olduğunda ve daha sonrasında sezaryen doğum yapmak mümkün olmaktadır. Sezaryenin daha erken yapılması ise bebek ile alakalı çeşitli risklerin artmasına yol açabilir

Acil sezaryen:

Daha önceden planlanmamış acil sezaryen operasyonları anne ya da bebek ile alakalı hayatlarını riske edebilecek durumlarda uygulandığından gebeliğin herhangi bir haftasında uygulanabilmektedir. Çoğunlukla gebeliğin 34. Haftasından sonra uygulanan sezaryen doğumlarında bebek ile ilgili bir sorun meydana gelmezken 34. haftadan önce uygulanan operasyonlarda bebeğin akciğer gelişiminin tam olmaması sebebiyle solunum sorunları ve farklı sorunlar meydana gelebilmektedir.

Gebelik haftasından önce karın katmanları ve rahmin tıpkı sezaryen doğumda olduğu gibi kesilmesi ve bebeğin alınmasına histerotomi (hysterotomy) adı verilir. Bu operasyona sezaryen isminin verilmesinin sebebi bebeğe dair hiçbir herhangi bir yaşam beklentisinin bulunmamasıdır. Histerotomi hamileliğin iptali adına uygulanan bir cerrahi müdahaledir. Bunu küretaja benzetebiliriz.

Sezaryen ne kadar sürede tamamlanır?

Sezaryen operasyonları çoğunlukla 30-60 dakika arasında tamamlanmaktadır. Daha önceki doğumlarını sezaryen yapan kişilerin ameliyatı hiç sezaryen yapılmamış kişilere kıyaslar daha uzun sürmesi muhtemeldir..

Sezaryen olan hasta kaç günde iyileşir?

Hasta çoğunlukla bir hafta içerisinde evde günlük işlerini yapabilir. Evinde rahat rahat oturup kalkabilir. Dikiş atılan bölgenin iyileşmesi de yaklaşık olarak 1 haftayı bulur.

Bebek için niçin doğumun gerçekleşmesi adına 39.haftayı beklemek bu kadar önemlidir?

Genellikle tıbbi açıdan zorunluluk teşkil etmeyen nedenler sebebiyle başvurulan sezaryen doğumlarda ciddi bir artış olmuştur. Uzmanlar sezaryenin genel olarak hamileliğin 39. Haftasında yapılmasını salık verirler. Bundan önce yapılan sezaryenlerde anne ve bebek için çeşitli sorunlarla karşılaşma riski artar. Şayet herhangi bir problem mevcut değilse doğumun kendi kendine başlaması en sağlıklısıdır. Fakat unutulmaması gereken bazı durumlar vardır. Bebeğin gelişimi için gebeliğin her haftası ayrı önem taşımaktadır. Gebeliğin son haftaları da bebeğin gelişimi için büyük bir önem teşkil eder. Gebeliğin son haftalarında bebeğinizin beyin-akciğer gelişimi hala sürmektedir. Yani bebeğinizin ne zaman dünyaya geleceğine karar verme şansı yoktur. Tıbbi zorunluluk durumları dışında böyle bir karar şansı mümkün değildir. Fakat hamileliğin son haftalarında istenmeyen bir problem ile karşılaşılırsa doğumu erken yapmak gerekebilir. Bu da sezaryen ile olur. Şayet doğumu illa ki anne adayı planlayacaksa, doğum 39. Haftadan önce yapılmamalıdır.

Anne karnındaki bebek için son haftalar neden önemlidir?

Genellikle zamanında ve doğal miyadında dünyaya gelen bebekler, gebelik haftaları tamamlanmadan dünyaya gelen bebeklere göre daha sağlıklı olmaktadır. Doğum sırasında da erken doğan bebekler için daha fazla risk faktörü olduğu da bilinmelidir.

Bu gibi sebeplerden ötürü bebeğin 39.haftayı da tamamlamasının gerekliliği:
Çoğunlukla bebek gebeliğin son haftalarında akciğer, beyin ve karaciğerin gelişimini tamamlamayı sürdürmektedir.
Gebelik haftalarını tamamlayarak dünyaya gelen bebeklerin duyma ve görme ile ilgili diğer bebeklere göre daha az sorun yaşadığı ortaya konmuştur.

Erken dünyaya gelen bebeklerin normal haftasında doğan bebeklere göre daha küçük olduğu gözlemlenir.
Bunun dışında sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bir bebek kendi vücut ısısını korumakta daha başarılıdır.
Gebelik haftasını bekleyerek dünyaya gelen bebekler, yutma ile ilgili sorunları daha az yaşar. Bunun yanında emme refleksleri de daha iyi gelişir. Bu sayede kendilerini daha iyi beslerler ve daha az uykuya ihtiyaç duyarlar.

Bebeğin erken doğmasını planlamak nelere sebep olur?

Ultrason ile kontrol edilen bebekler, kendi gebelik haftalarından iki hafta daha küçük görüntü verebilir. Şayet anne adayı adına doğum süreci suni sancı verilerek ya da planlı sezaryen doğumlarda anne şayet tahmini zamandan sonra hamile kalmış ise;

Planlanan doğum tarihi bebek adına henüz erken bir tarih olabilir. Bu sebeple anneye doğum için uygulanan suni sancı işe fayda sağlayamayabilir.
Merkezde anne adayına uygulanan ilaçlardan istenilen cevap alınamayabilir.
Sezaryen olarak yapılan doğumlar bebek ve anne adayı için çeşitli sorunlara yol açabilir.
Genellikle sezaryen ile dünyaya gelmiş olan bebekler, normal doğum ile dünyaya gelmiş bebeklere nazaran solunum ya da çeşitli tıbbi sorunlara rastlamak daha mümkündür.
İlk bebeğini sezaryen olarak dünyaya getiren kişilerin sonraki gebeliklerinin doğumlarında çeşitli güçlerle karşılaşması mümkündür.

Genellikle ilk gebeliği sezaryen ile yapılmış olan anne adaylarının diğer doğumları da çoğunlukla sezaryen olmaktadır.
haftada dünyaya gelen bir bebek ile hamileliğin 35.haftasında dünyaya gelen bebeğin beyin gelişimi farklı olmaktadır. Bunun sebebi 35.haftada bebek beyin gelişiminin yalnızca üçte ikisini tamamlamış olmaktadır.
Çoğunlukla 39.haftasından önce dünyaya gelen bebeklerde yaygın bir şekilde ıslak akciğer sendromu görülmektedir.
Düzenli olarak doktor kontrollerine gidiyorsunuz. Doktorunuz doğumunuz için 39. Haftadan önceyi planlıyorsa, mutlaka sebeplerini sorun. Sorunun sizde mi, yoksa bebeğinizde mi olduğunu sormaya özen gösterin. Acil bir durum yoksa doktorunuz da 39 haftanın tamamlanmasını bekleyecektir.

zeynep

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved