Yukarı

Kadınların Ped Markası: Kotex

Kotex dünyadaki bir çok kadının tercih ettiği kadın pedlerinden biri. Kotex’in hikayesi oldukça ilginç… I.Dünya Savaşı sırasında Avrupa topraklarında pamuk üretimi azalmıştı. Topraklarda üretilen pamuğun azalması büyük krize yol açtı. Kimberly&Clark araştırmacıları bu kriz ortamında pamuktan, yeni bir pamuk türü üretilebileceğini keşfetti:Cellucotton. Pamuk dokusunun yeniden işlenmesiyle elde edilen “cellucotton” hijyenik olarak da pamuktan çok daha üst kalitedeydi. Kimberly&Clark araştırmacıları “Cellucotton”u işleyerek pamuktan beş kat daha emici hale getirdi.

Kimberly&Clark teknoloji ve ürün geliştirme bölüm başkanı Ernst Mahler, bu keşif üzerine Washington’a giderek ABD’li uzmanları “Cellucotton”un savaş alanlarındaki yaralılara cerrahi müdahalelerde kullanılabilecek kadar hijyenik ve steril olduğuna ikna etmeye çalıştı.

Hemşireler yeniliği keşfetti!

Mahler Washington’daki sunumunda başarılı oldu. Kimberly&Clark’ın ürettiği “cellucotton” pamuk krizini çözebilecek büyüklükte bir keşifti. Amerika Birleşik Devletleri’nin 1917’de savaşa girmesiyle birlikte Kimberly&Clark’ın ürettiği pamuklar ilk olarak 380-500 metre yüksekte savaşan Kızılhaç askerlerinin giysilerinde vatka olarak kullanıldı.Bu dönemde Kızılhaç hemşireleri de ilk kez menstürasyon dönemlerinde bu yeni ürünü günümüzün hijyenik pedleri gibi kullanmaktaydılar.

İnsanlık tarihi kitaplarına göre bu dönemde Amerikalı kadınlar kumaş bezleri bebek bezi ve hijyenik ped yerine kullanmaktaydılar. 1918’de savaşın sona ermesiyle Kimberly&Clark zor bir döneme girdi;Kızılhaç ordusu savaş bittiğinden artık bu yeni ürüne ihtiyaç duymamaktaydı. Kimberly&Clark yöneticileri bu sorunu çözebilmek ve hükümetin desteğini alabilmek için bu yeni hijyenik pamuk türüyle ilgili çalışmalarını ilerletti. Ve bu ürün için yeni kullanım alanlarını araştırdı.

Hemşirelerin yeni ürün için yarattıkları yeni kullanım biçimini gözlemleyen Kimberly&Clark araştırmacıları bu yeni ürünün kadının hayatını menstürasyon dönemlerinde kolaylaştıracağına inandı ve bu ürünü tanıtacak reklam kampanyaları yapmaya karar verdi.

Kimberly&Clark ilk pamuksu hijyenik pedi tasarladı!

İki yıl süren derin araştırmalar sonucunda Kimberly&Clark araştırmacıları market incelemeleri ve tüketici deneyim analizleri yaparak cellucotton’dan ilk pamuksu hijyenik kadın pedini ürettiler. Bu yeni ürüne:“Kotex” adını verdiler. Özel olarak elde paketlenen Kotex böylece 1920’de ilk defa pazardaki yerini aldı.

Kotex hijyenik kadın pedleri Kimberly&Clark’ın ilk hızlı-tüketim ürünüydü.Bu ürün aynı zamanda Kimberly&Clark’ın devrimiydi. Pamuktan daha emici hijyenik pamuk(cellucotton) kullanılarak tasarlanan ped 40 kattan oluşuyordu.Eşsiz pamuksu dokusuyla kadınlara yumuşaklık ve benzersiz koruma sağlıyordu.

12’li mavi kutularda 60 cent’e satılan ped kısa sürede kadınların ilgisini çekti.

Bariyerleri kırın!

Artık Kotex’ten övgüyle bahsetme zamanı!

Kotex kısa sürede dönemin elit kesimi başta olmak üzere pek çok kadın tarafından,kadın sağlığına destek olan bir ürün olarak görüldü. Eşsiz pamuksu dokusu ve benzersiz cellucotton hijyenik pamuğuyla kadınlara menstürasyon döneminde ihtiyaçları olan hassas korumayı sağladı. Hızlı emilim sağlayan bu ped aynı zamanda kadınlara en zor günlerinde de hareket özgürlüğü sağladı. Ayna karşısında şık,genç bir bayanın yer aldığı Kotex reklamı döneme damgasını vurdu.Kotex’in sağladığı faydayı kadının kendinden emin duruşuyla anlatan ilan markanın benzersiz rahatlık ve eşsiz koruma vaadlerini yansıtıyordu.

Kotex markasının oluşumu,Amerikan tüketim ürünleri tarihinin en başarılı marka oluşum öykülerinden biridir. Kotex hijyenik pedlerinin geliştirilmesinde her aşamada Kimberly&Clark araştırmacıları bilim adamlarıyla birlikte çalışarak hijyen ve kadın sağlığı üzerine odaklanmıştır.

Kadınların neye ihtiyacı olduğunu biliyoruz?

Kimberly&Clark günümüzde de pamuksu yapıda hijyenik ped üretiyor. Üstün teknoloji ve gelişim enstitülerinde üretilen Kotex,üretiminin her aşamasında doktorlar tarafından test ediliyor. Kadınların menstürasyon dönemlerinde ihtiyacı olan rahatlık,güven ve koruma için araştırmalarını sürdüren Kimberly&Clark, KOTEX ile rahatlık ve korumayı bir arada sunuyor.

admin

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved
ankara escort