Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
39 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK)

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

39 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK)

OTUZ DOKUZ HAFTALIK HAMİLELİK – BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

Hamilelik dönemi 39. hafta bebek

Artık anne adayı bu hafta dahi doğum yapabilir. Bu noktada unutulmaması gereken, bu noktaya kadar anne adayının oldukça başarılı bir şekilde geldiği ve bu aşamadan sonra da sabrını koruması gerektiğidir. Biraz daha sabredip en nihayetinde bebeğinizi kucağına alacaksınız. Ve o güzelliği gördüğünüzde, ne kadar da başarılı olduğunuzu anlayacaksınız. Özellikle bu hafta da dahil olmak üzere miktarı önemli olmadan kanama görüldüğünde, bebeğin hareketleri azaldığında, su geldiğinde ya da herhangi bir normal olmayan durum fark edildiğinde vakit kaybetmeden hastaneye gitmelisiniz. Doğum eyleminiz başlamasa dahi, yaşadığınız belirtiler önemlidir ve her doktor sizi ciddiye alacaktır.

Anne adayları bu güne kadar birçok doğum hikayesi duymuş olmalı. Ama bilmek gerekir ki, her ülkenin hatta her doktorun kendine özgü bir yöntemi vardır. Örneğin bazı ülkelerde suda doğum yaptırılırken, bazı ülkelerde çömelme pozisyonda doğum gerçekleşir. Hatta aynı hastanedeki iki doktor dahi farklı yöntemler uygulayabilir. Bir tanesi doğum boyunca yatmanızı isterken, bir tanesi de anne adayının gezmesini isteyebilir. Her doktorun yöntemi ve deneyimi farklıdır. Bu sebeple doktorunuza güvenin ve olabildiğince telkinlerine uymaya çalışın.

39. hafta hamilelik döneminde bebeğin boyu ve kilosu ne kadar?

Artık son kulvara girerken 39. haftanın sonunda bebeğinizin boyu ortalama 49 cm. ve ağırlığı artık üç kiloyu geçti!Bebeğini vücudundaki yağ tabakası gelişmeye devam ediyor. Bu şekilde doğum ardından vücut ısısını kendi kendine de koruyabilecek düzeye gelecektir. Bebeğinizin derisi artık yavaş yavaş soyuluyor ve altında yeni deri tabakası da oluşumuna devam ediyor.

39. hafta hamilelik döneminde anne adayının hayatı nasıldır?

Artık her hafta gittiğiniz kontrollerde doktorunuz bebeğinizin boyunu ve kilosunu da kontrol edecektir. Bunun için de karnınızı muayene etmesi gerekecek. Bu sayede bebeğin pozisyonu da anlayabilecektir. Gerekli görürse eğer, rahmi de muayene edebilir.

Artık doğum her an gerçekleşebilir. Bu sebeple bebeğin hareketlerine daha çok dikkat etmelisiniz. Azalma ya da artma olması halinde doktorunuzu arayıp bilgi verin. 39. Haftada suyunuzun gelmesi oldukça ihtimal. Gebe anne adaylarının %8’in da su, doğum henüz gerçekleşmeden önce gelmektedir. Suyunuz büyük oranlarda gelebilir, ancak sızıntı halinde de olabilir. Ne olursa olsun, doktorunuza mutlaka haber vermelisiniz.

39. hafta hamilelik döneminde annede meydana gelen değişikler nelerdir?

Anne adayları doğumun hızlı ve sorunsuz geçmesi halinde vücudun daha çabuk toparlanacağını düşünür. Ancak doğum ne kadar hızlı geçerse geçsin, vücudun toparlanması haliyle biraz zaman alacaktır.Doğum ardından anne adayı oldukça hılzı bir şekilde kilo verecek. Hamile kalmadan önceki kiloya dönmek biraz zor olsa da, doğum ardından 6 kiloya kadar verebilir. Cildinizin yeniden eskisi gibi gergin olması ise biraz daha zaman alacaktır.

Doğumdan sonra 2 hafta boyunca devam eden kanamanın nedeni rahmin etrafındaki hücrelerin vücuttan atılmasıdır. İlk önce kırmızı, adet sanılan bu akıntı, durmadan önce ilk olarak sarıya ve ardından da beyaza dönecektir.

Doğum ardından anne adayı çok mutlu olacağını düşünürken, ruhsal açıdan kendini zorda hissedebilir. Yaşanılan kaygılar ve duruma adaptasyon süreci dahilinde gebeliklerinin ilk iki haftası depresyona girebilirler. Uzun bir süreci atlattıktan sonra bu oldukça normaldir. Anne adayı kendini sıkılmış ve kaygılı hissedebilir. Bu durum genellikle bebeğin telaşı ve sevinci ile iki hafta içerisinde unutulacak olsa da şayet sizi engelliyor ise, bir psikolojik danışmana görünmekte fayda olacaktır.

Zaman kaybetmeden doktorunuza ulaşmanız gereken durumlar:

Sayacağımız belirtilerde vakit kaybetmeden doktorunuza bilgi veriniz.

Anormal vajinal kanama:
Kanamanız oldukça yoğun ise, ped değiştirmek zorunda kalıyorsanız, kanlar pıhtı şeklinde atılıyorsa ya da doğum ardından 3-4 gün sürekli yoğun bir kanama görülüyorsa mutlaka doktorunuza başvurun.

Ateş, alt karın ağrısı, kötü kokan akıntı durumlarında:

Bu belirtilerbir enfeksiyonun habercisidir. İdrara çıkarken güçlük yaşanıyor ise, idrar kanlı ise ve berrak değilse, doğum ardından yaraların çevresinde kırmızılık, kanama ya da enfeksiyon mevcut ise, göğüs çevresinde ya da göğüs üzerinde kırmızılık, baş ağrısı ve yorgunluk mevcut ise anne adayı vakit kaybetmeden doktoruna gitmeli.

Doğum ardından yaşanan depresyonda da doktorunuzu aramaktan çekinmeyin

Uykuya dalmakta güçlük çekiyorsanız, çocuğunuza herhangi bir şekilde zarar verebileceğinizden korkuyorsanız, devamlı bir ağlama hali hakimse, mutlaka doktorunuza danışınız.

39. hafta hamilelikte bebeğin ultrason görüntüsü nasıldır?

39.hafta hamilelikte ultrason görüntüsü aşağıdaki gibidir.

 

39.-hafta-gebelikte

 

Doğum sonrası normal yaşantıya geri dönmek için tavsiyeler:

Anne adayı bulduğu her boşlukta dinlenmeye çalışmalı. Özellikle de bebek uyuduğunda, o da kendini uyumak için zorlamalıdır.
Mümkünse evinize daha az misafir kabul edip, dinlenmeye çalışın. 9 ay süresince yaşanılan zorluklar ve bebeğin bakımı sizin yorulmanıza sebep olacaktır.
Düzenli ve sağlıklı beslenmeyi ihmal etmeyin. Unutmayın bebeğin size ihtiyacı var!
Kafein, alkol ve şekerli sodalardan uzak durun.
Bol bol su içmeyi unutmayın.
Ev işlerine tek başınıza koşturmayın. Ailenizden ya da dışarıdan yardım isteyin.
Dışarıya çıkın, arkadaşlarınızla, ailenizle sosyalleşin. Size yardım etmek isteyeceklerdir, bunu reddetmeyin.
Anne adayı emzirme sütyenlerinden almak için alışverişe çıkmalı. Doğumdan sonra buna vakti olmayabilir. Satın aldığınız çamaşırları ve diğer malzemeleri hastaneye giderken yanınızda götürmeyi unutmayın.

zeynep

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved