Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/widgets/sticky-sidebar/sticky-sidebar.php:20) in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/coolkadin/public_html/wp-content/plugins/smio-wpapi/class.controller.php on line 11
20 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 213

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/coolkadin/public_html/wp-content/themes/tomasdaisy/framework/modules/header/types/header-type2.php on line 214
Yukarı

20 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

YİRMİ HAFTALIK HAMİLELİK – BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

20. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 25 cm, ağırlığı 300 gram kadardır.

20. hafta hamilelikte anne adayında meydana gelen değişiklikler nelerdir?

Artık gebelik döneminizin yarısına geldiniz sayılır. Karnınız da iyice belirginleşmeye başlayacak Artık anne adayının rahmi göbek deliği hizasında. Bunu elinizle hissedebilirsiniz. Bu hafta itibari ile yaklaşık olarak yarım santim, rahminiz yukarı doğru çıkacak.

20. gebelik haftası ile, anne adayının göbeği ile pubis arasında bulunan orta hat çizgisi, koyulaşabilmektedir. Anne adaylarını genellikle kaygılandıran bu durum, doğum ardından en fazla 3 ay sonra kendiliğinden kaybolacaktır.

Doktorlar, anne adaylarına demir ve vitamin takviyeleri verir. Bu ilaçları almayı ihmal etmeyin. Şayet anne adayının kansızlık sorunu mevcut ise, anne adayının ve bebeğin ihtiyacı olan demiri besinlerden temin etmeniz mümkün değildir. Doktorunuz size uygun olarak ya yalnızca demir içerikli ilaçlar verecek ya da demir de barındıran multivitaminler önerecektir.

Kalsiyum kullanımın önemi artık 20. haftada anne adaylarının bildiği bir durumdur. Bu hafta bu ihtiyacının önemini yeniden anımsatmak gerekecek. Anne adayının günlük kalsiyum ihtiyacı 1200 miligramdır. Şayet bu ihtiyacı temin etmezseniz, bebeğiniz kemik yapımı için kullanacağı kalsiyumu anne adayından temin eder. Bebeğiniz kalsiyumsuz kalmaz. Ancak anne adaylarının kemiklerinin ve dişlerinin kalsiyum oranı azalır. Bu durumda da kramplar ve kemik erimesi gibi sorunlarla karşılaşılabilir.

Bir bardak süt (200 ml): 250 miligram,
Bir kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir:150 miligram,
Bir bardak ayran (200 ml) :170 miligram kalsiyum ihtiva eder.
Kalsiyumdan zengin en önemli besinler süt ve süt ürünleridir. İkinci büyük kaynak yeşil yapraklı sebzelerdir. Eğer bu gıdalardan yeterince alıyorsanız kalsiyum desteğine kesinlikle ihtiyacınız yoktur.

Anne adaylarının kafasını kurcalayan sorular

1-Size tekil gebelik olduğu söylendi ancak ikiz çoğul gebelik olabilir mi?

2-Bebeğinizin cinsiyeti belirlendi ama acaba yanlışlık olabilir mi?

Bu faktörler, teknolojik cihazlar üzerinden belli olduğu için anne adayları çeşitli kuşkular yaşayabilir. Bu durumlar doğaldır. Ancak bilinmesi gereken ultrasonografinin Türkiye’de 30 yıla yakın bir geçmişi bulunur. Bunun dışında her geçen sene bu cihazlar daha da geliştirilerek etkin hale getirilir. Artık bebekleriniz daha detaylı görülebilir ve yanılma payı düşmüştür.

Türkiye’de artık Kadın Hastalıkları ve Doğum merkezlerinin neredeyse hepsinde bu cihazlar bulunur. Doktorlarınız da bu cihazları kullanmak üzere eğitim almaktadırlar. Bu sebeple endişelenmemeye çalışın. Kaygılarınızı azaltarak doktorunuza güveniniz.

Şayet bebeğinizin cinsiyetinin doğruluğundan şüphe duyuyorsanız da, 20. haftaya kadar size kız olarak lanse edilen bebeğiniz aslında erkek olabilir. Ancak bu durum oldukça nadir görülür.Özellikle de artık gelişen teknoloki ile birlikle deneyimli doktorların uygulaması ile bu risk daha da düşer. İlerleyen haftalarda bebeğinizin cinsiyetinden emin olacaksınız. Çünkü artık siz de net bir şekilde bebeğinizin cinsiyetini görebileceksiniz.

Anne adaylarının büyük bir çoğu ultrasonun zararlı olduğu yönünde bir düşünceye sahiptir. Ancak burada unutulmaması gereken konu, bu teknolojinin ses dalgalarıyla çalıştığıdır. Ses dalgalarının canlı dokuya zarar verip vermeyeceği defalarca araştırma konularına dahil edilmiştir ve herhangi bir olumsuzluk saptanmamıştır. Bebeğinizin sağlıklı şekilde büyümesi adına bu cihazlar oldukça önem teşkil eder.

Ultrasonografi değerlendirmesi %100 sağlıklı bir bebek elbette ki garanti edemez. Ancak bebeğinizde olabilecek ya da olmuş olan kusurları tespit etmek için oldukça yararlıdır.

20. hafta hamilelik döneminde bebeğin ultrason görüntüsü nasıldır?

 

20.hafta-gebelik

 

20. hafta hamilelikte bebekte meydana gelen değişiklikler nelerdir?

Artık bebeğiniz bu haftalarda tıpkı yeni dünyaya gelmiş bir bebek gibi uyur ve uyanır. Şayet bebeğin cinsiyeti kız ise, rahmi 20. haftada gelişmeye başlar. 20. hafta gebelikte bebeğinizin boyu 28 cm dolaylarında ve kilosu da 330 gram civarındadır.

Gebelik ve kilo

Anne adaylarının büyük bir kısmı, çok yemek yemese dahi kilo almasından şikayet eder. Gebelikte kilo alımı oldukça doğaldır ve elbette ki engellenmesi sağlıklı değildir. Kilo alımı olmalıdır. Şayet bebek beslenmez ise sağlıklı olması mümkün değildir.

Gebelikte anne adayları yediklerine çok dikkat etseler dahi yaklaşık olarak 5 kilo alabilirler. Bu oluşturulan yağ deposudur. Bu yağ deposunun amacı ise doğumdan sonra oluşabilecek muhtemelen bir kıtlık durumuna karşı vücudun aldığı önlemdir. Bu sayede bebeğinizi beslemeye devam edebilirsiniz. DÜşük kalorili beslenmeye dikkat etseniz de yağ depolamanız kaçınılmazdır.

20 haftaya kadar anne adayları genellikle 3 ila 6 kilo alırlar. Bu kilonun daha azı ya da çoğu da alınabilir. 20. hafta itibari ile yaklaşık olarak her hafta 500 gram almaya devam edeceksiniz. Ancak bu rakam, her anne adayı için farklılık gösterir.

Tartının gösterdiği rakam genellikle vücudun sıvı tutma durumunu da yansıtmaktadır. Çeşitli anne adaylarının vücudu daha çok su tutar. Bu sebeple de beklenilenden daha fazla kilo alımı söz konusu olur.

Doğum ardından bu kilolar daha kolay verilir. Özellikle 20. haftada anne adayının ayak bileklerinde ödemler oluşabilir. Bu ödemler akam vakitleri daha çok artış gösterir. Bu sebeple de sabah ve akşam yapılan tartılmalar farklılık gösterir. Böyle bir durum söz konusu ile mutlaka doktorunuzla paylaşın.

zeynep

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved