Yukarı

Et Nasıl Terbiye Edilir?

Et yemeyi seven bir topluma sahibiz. Hayvancılığın da ülkemizde gelişmiş olması buna etkenlerden birisi… Beslenmemizde önemli bir yer tutan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü kullanıma sahiptir. Doğrudan yemeği yapıldığı gibi, çeşitli yemeklerde katkı malzeme olarak kullanılır. Doğrudan ızgara veya tavası yapılarak tüketilen etleri kullanmazdan önce, yumuşaklığını sağlamak, aroma ve lezzet katmak için bazı işlemler yaparız. Bu yaptığımız işlemlere etin marine ya da terbiye edilmesi denir. Ayrıca, etin terbiye edilmesinin sağlık açısından bizlere büyük yararlar sağladığı bilimsel açıklamalar ile sabit. Kırmızı ve beyaz et çeşitlerinin terbiye edilmesinde bir çok yöntem mevcut. Bu yöntemlerde belirleyici olan, etin terbiyesinde kullanılan malzemeler ve bu malzemelerin ölçüsüdür. Bir de etin terbiyesi için dinlendirilme süresidir. İnsanların tat almada damak zevki farklı oluşundan, her bireyin hoşuna gidebilecek ortak bir terbiye ‘marine’ tarifini de bulunmak oldukça güç. Hal böyle olunca et için verilen terbiye tarifleri tavsiyeden öteye geçmiyecektir.

Et Nasıl Terbiye veya Marine Edilir:
Etin terbiyesi için hazırlanan sos içerisinde çoğunlukla zeytinyağı, bitkisel yağ, salça, yoğurt, süt, soğan, sarımsak ve bir çok baharat çeşiti kullanılır. Izgara ve kebap tariflerimde kırmızı ve beyaz etlerin terbiyesi için kullandığım sos malzemelerini ve etin nasıl terbiye edileceği bilgisini veriyorum. Verdiğim bilgiler etlerinizi terbiye ederken sizlere kolaylık sağlayacaktır. Yalnız, eti doğru malzeme seçimi ile terbiye etmek yeterli değildir. Önemli olan terbiye edilmiş eti doğru yöntemle pişirmektir. Mangal veya elektrikli ızgara kullanarak etleri pişirirken dikkat edeceğimiz noktaları unutmamamız gerekir.

Et Nasıl Pişirilir:
Et terbiye edilmiş olsun veya olmasın, pişirirken etin kurutulmaması gerekir. Yani et kendi suyunu içerisinde tutması gerekir. Etin suyunu kendi bünyesinde tutmak çok kolay. Yapılması gereken kulandığımız mangal, elektrikli ızgara, ızgara tavası veya benzeri aletleri çok iyi ısıttıktan sonra etlerimizi pişirmeye başlamalıyız. Eti ızgara üzerine yaydığımızda, et yüzeyinde ızgara izlerinin çıkması ile birlikte, eti diğer yüzeyi üzerine döndürmemiz gerekir. Aynı izlerin ikinci yüzeyinde oluşmasıyla etin mühürlenmesi yani, et suyunun kendi içerisinde hapsedilmesi işlemi gerçekleşmiş olur. Etin pişirilmesi için bundan sonrası tamamen kendi damak zevkinize kalmış eti az, orta, çok pişmiş olarak dilediğiniz gibi pişirebilirsiniz.

 

 

Kırmızı ve Beyaz Et Terbiyesi İçin Malzeme Örnekleri:

Biftek Terbiye

Malzemesi:

500 gr. Biftek ‘5 Parça’
1 Türk Kahve Fincanı Ayçiçek Yağı
1 Adet Orta Boy Soğan’ın Suyu
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Tuz

 

 

Dana Şiş Kebap Terbiye

Malzemesi:
500 gr. Dana Bifteklik Et
1 Çay Bardağı Sıvı yağ
1 Çay Bardağı Süt
1 Adet Soğan Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber

 

 

Kuzu Şiş Kebap Terbiye

Malzemesi:

600 gr. Kuzu Eti
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 Su Bardağı Süt
1 Adet Soğan Suyu
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tuz

 

 

Tavuk Göğsü Çöp Şiş Terbiye

Malzemeler:
2 Adet Tavuk Göğsü ‘600 gr.’
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
4 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Adet Orta Boy Soğan’ın Suyu
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Tuz

zeynep

Sorry, the comment form is closed at this time.


© 2021 www.coolkadin.com, All Rights Reserved
ankara escort